Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet szépen énekelni?...

Hogy lehet szépen énekelni? Vagy rappelni? Vagy ez egy emberrel született tehetség?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egyikből sem olyan jó de szerintem nem is reménytelen

Válszokat előre is köszönöm :D

2017. nov. 9. 07:22
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
A szíveddel. Ha az èrzèssel követed a hangot, ki is tudod adni.;)
2017. nov. 9. 08:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ritmusérzék nélkül sehogy.
2017. nov. 9. 10:34
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
repp? sokan csak felolvassák a szöveget...
2017. nov. 9. 12:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Rap-elni annyiban könnyebb, hogy abban nincs énekdallam, csak szövegelés. Viszont a ritmusérzék tényleg fontos, anélkül nem sokat ér az egész, meg az improvizációt is érdemes elsajátítani hozzá valamelyest, tudod, egy igazán frappánsan megírt rapszöveg elég hosszú, s ha netalán elfelejted egy részét, ami a legjobbakkal is előfordulhat, akkor ne égj be a közönség előtt.
2017. nov. 9. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Elmész egy "tehetségkutató" műsorba és ott meggyőznek mindenről úgy, hogy még te is elhiszed;)
2017. nov. 9. 15:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A szép éneklés nem egy veleszületett adottság. Sok gyakorlással el lehet érni. Érdemes sokat dúdolgatni vagy énekelni csak úgy, például a zuhany alatt.
2017. nov. 9. 17:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A hangszál -tüdő mint bármely izom edzhető ,agyi kapcsolat javítható.Sokat kell gyakorolni erre vannak edzők vagyis énektanárok.

De vannak akiknek kevesebb gyakorlás is elég otthon éneklés is bőven elégséges ,meg eleve más hangszínnel születnek emberek,hiszen ezért ismered fel a másikat hangról mert mindnek más. Na most a fülnek van amelyik hang kedvesebb van amelyik taszítóbb és az alap hangon nem tudsz változtatni érdemben.

2017. nov. 10. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokféleképpen lehet szépen.

Kinek mi a szép. A pontosság, tisztaság azért sokat tesz az igazi műélvezethez.

Az operások nagyon képzetten csinálják, szabályosan, pontosan. Ott is vannak különbségek, de számomra a szépséget nem az jelenti.

De hangot képezni is különböző módokon lehet. Testi adottságoktól függ kinek, milyen technika "áll jól", melyikkel tud hiteles (szép) hangot megszólaltatni...

mert szerintem a dallamot és a szöveget fel kell tölteni még érzelmekkel, "színészi" alakítással is.

2017. nov. 10. 18:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Részben tanulható,de el tudom képzelni,hogy van akinek jó sok tanulással gyakorlással fejlesztő feladatokkal sem megy. Szóval valamennyit kell ehhez adottságilag is konyítani. Ha közepes vagy, akkor abból simán lehet nagyon jó. Szóval van pl aki fél évet járt énektanárhoz, mielőtt elment a Megasztárba, bejutott az élő showba is, és elég sokáig eljutott. Mostanra meg kb olyan 3-4 év elteltével, azt hiszem, felfejlődött profi szintre, mert ott az élő showban is voltak félre ment hangok, szóval azért nem volt annyira jó, de hallgattam tőle friss, élő felvételt, az pedig már hibátlan volt, és lenyűgöző. (Nem foglalkozom zenével, csak laikusként, zenekedvelőként írom.)
2017. nov. 10. 19:02
 10/10 anonim ***** válasza:

AZ énekléshez szerintem kell egy kicsi tehetség, bár ha neked az nincs, akkor se add fel :D

Én viszonylag jó hanggal, hallással , és ritkusérzékkel születtem, verseket is tudok írni, és énekelni .. de a rapp :D hát.. nem vagyok az improvizáció nagy mestere annyi szent, és sokak szerint túl "cuki" hangom van a rappeléshez, ráadásul soha nem voltam az a fajta "telibeszarok mindent" csávó, a rapp pedig maga legöbbször ezt tükrözi . Utóbbit meg lehet tanulni, de legyen nagy a szókincsed, legyél tökös, és ne a "mi értelme van az életnek" fajta szöveggel állj elő, mert azt senki sem veszi meg. Hadarni én is tudok, viszont hangsúyozi, jó hangszínen elmondani szívből amit akarok rohadt nehéz :D

Hajrá ;)

2017. nov. 14. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!