Mit lehet tenni a buta emberekkel?
A buta emberek nem csak magukat, de a környezetüket is súlyosan veszélyeztetik. Lásd pl. édesanyámat, aki eltörte a lázmérőt, csepp fogalma sem volt arról, hogy a bennelévő higany mérgező, ő nem dobta ki, vissza tette a spajzba egy kis dobozba. A higany meg szobahőmérsékleten párolog, a kis mennyiségű belélegzése is súlyos idegrendszeri károkat okoz. Különben sokan mondják, hogy játszottak kiskorukban higanygolyókkal, eltörtek X lázmérőt, semmi bajuk nem lett. Jogos, nem is kell pánikolni, amennyiben nem egy ablaktalan, pici helységről van szó, megfogom, feltörlöm, szellőztetek, szerbusz. De a spajz ablaktalan, nincs hová elpárolognia, az ételek és összes tárgy abszorbálja, és rohadt veszélyes az ilyen kitettség.
Na most azért lettem rosszul, é azért akadtam ki, mert más hülyesége miatt lebetegszik más is.... nem a higany most a téma, hanem azok az emberek, akik így járnak szabadlábon. Még rengeteg példát felhozhatnék hasonló esetekkel kapcsolatban, mert minek tanulni? Minek tudni? Minek érettségi? És akkor ez van, hogy a gyerekek egészségét meg életét is veszélyeztetik pusztán csak a létezésükkel!
A higanyos eset tényleg csak az ismeretek hiánya miatt történhetett.
De amikor már azt is tanfolyamon kell tanítani az embereknek hogy panellakásban ne tartson kutyát ha az hónapokig egész éjjel és nappal is vonyít, és emiatt neki és a szomszédoknak is tartós kialvatlanságból eredő egészségkárosodásuk lehet...
Mert ismeretek hiányában a higanygőznek valóban nem érzi a szagát valaki. De hogy annyira sötét legyen valaki hogy hónapokig átvonyítja az éjjeleket a kutyája valakinek a szobájában, majd a gazdája ijesztő zombivá változik a kialvatlanság miatt... Az már tényleg súlyos elbutulás lehet.
Aki ítélkezik nem lehet jártas az alapműveltség terén. Tudom, mert ismertem egy rendkivül tehetséges személyt, Emesét.
Orvosok nem buták, mégis elkövetnek olyan hibákat, ami különlegessé teszi őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!