Mit lehet tenni a buta emberekkel?
A buta emberek nem csak magukat, de a környezetüket is súlyosan veszélyeztetik. Lásd pl. édesanyámat, aki eltörte a lázmérőt, csepp fogalma sem volt arról, hogy a bennelévő higany mérgező, ő nem dobta ki, vissza tette a spajzba egy kis dobozba. A higany meg szobahőmérsékleten párolog, a kis mennyiségű belélegzése is súlyos idegrendszeri károkat okoz. Különben sokan mondják, hogy játszottak kiskorukban higanygolyókkal, eltörtek X lázmérőt, semmi bajuk nem lett. Jogos, nem is kell pánikolni, amennyiben nem egy ablaktalan, pici helységről van szó, megfogom, feltörlöm, szellőztetek, szerbusz. De a spajz ablaktalan, nincs hová elpárolognia, az ételek és összes tárgy abszorbálja, és rohadt veszélyes az ilyen kitettség.
Na most azért lettem rosszul, é azért akadtam ki, mert más hülyesége miatt lebetegszik más is.... nem a higany most a téma, hanem azok az emberek, akik így járnak szabadlábon. Még rengeteg példát felhozhatnék hasonló esetekkel kapcsolatban, mert minek tanulni? Minek tudni? Minek érettségi? És akkor ez van, hogy a gyerekek egészségét meg életét is veszélyeztetik pusztán csak a létezésükkel!
Akik játszottak higanycseppekkel, azok valószínű csak rövid ideig játszhattak vele. Így jelentéktelen mennyiségű higanygőzt lélegezhettek be. Viszont a spejzban napi 24 órán át tudott párologni, ráadásul élelem közt...
Azt is hülyeségnek tartom hogy régen amalgámmal tömték a fogat. Abból szinte biztos hogy szívódott fel a szervezetbe. Rágáskor kopott is, az is a szervezetbe került.
Épp mostanában gondoltam én is erre a kérdésre hogy mit lehetne tenni a hülye emberekkel. Mert más módon is ártanak másoknak. Már arra is gondoltam hogy a társasházunkban katonai rajparancsnok hangon üvöltöm rájuk azt hogy legyenek normálisak. Például amikor hónapokig egész éjjel vonyít a zombi kutyája a lakásában, azt a hülyét meg nem is zavarja hogy a tartós kialvatlanság miatt néz ki úgy mint egy zombi. Plusz még a szomszédai is egészségkárosodást szenvednek a tartós kialvatlanság miatt, plusz a kutya is szenved, ami mellékesen állatkínzás. Persze normális hangon fomom a hülyéket tájékoztatni, hátha használ.
Ez már elég régen történt, úgy pár hónapja, viszont mivel a higanynak nem volt hová elpárolognia, szinte biztos, hogy a tárgyakra ragadt: olvastam is egy cikket, hogy ilyenkor abszorbálják a falak, tárgyak, ételek stb. ő pedig 2 percig kutrált (azon a polcon) táskákat, nem kételkedem abban, hogy felkavarta a port.
A kutyás sztorira nincs egyéb megoldás, mint a rendőrség, elég felszedni, van bizonyíték, a lakóház többi tagja is megerősíti, és lehet elgondolkozik a szerencsétlen. Sajnálom szegény kutyát, amikor a gazdája nagyobb állat...
Megpróbálhatjuk esetleg tanácsokkal ellátni őket, amikből tanulnak, esetleg meg meg is fogadnak párat.
Ha ez nem jön be jön az ásó.
Ettől nem buta valaki csak erről sz@rt se tud.
Te sem tudsz mindent az élet-dolgok minden területéről.Ezért vannak különféle szakmák, mint orvos, lovász, szerelők..stb.
Mellesleg, ha szerencséd lesz és eléred a 40 éves kort, a fiatalon megtanult dolgokból a budös életben nem használt tudást el is felejted s eszedbe sem jut.
Te meg lehet egy palacsintát képtelen vagy bekeverni s kisütni...te buta, ugye vagy csak tudatlan vagy e téren:DDD
Különben az említett papírkáidról az emberek 70-80%%-a egy tudatlan kretén, mert csak bemagolta felfogás nélkül a dolgokat-vissza tudta makogni, mint egy üzenetrögzítő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!