Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélik el azokat, akik...

Miért ítélik el azokat, akik rappet hallgatnak?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom minden problémámból összekapart ez a műfaj. Mégha beteges is, én néha már legjobb barátként tekintek a rappre.

Bloose Broavaz, Scarcity Bp, ILLusion, Siska, Tkyd, Tirpa, Aza es meg sorolhatnam

Túlzás nélkül mondhatom, hogy az életemet köszönhetem nekik.

Erre jön a kib#aszott társadalom, meg a 12 eves divatmetalosok, kpopperek, meg igazából gyakran azok is akik nem csak divatból hallgatják ezeket, vagy bármi mást, és egyszerűen mondva lenulláznak. Mert aki rappet hallgat az csak egy tetovált alvilági f..sz, vagy épp egy divat b"uzi lehet.

De most komolyan, miért kell?

2017. nov. 2. 22:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a rappel semmi bajom, én is hallgatom, a követőivel annál több, leírom miért, de előtte:

A "12 éves divatmetálosok, kpopperek" rész eléggé durva szöveg, miközben kikéred magadnak, hogy ne ítéljenek el a zenei stílusod miatt, nem gondolod? Arról nem is beszélve, hogy a KPop előadók nagy része rap zenét is állít elő, így nem tudom ki bánthatta meg közülük a lelked.

A rap és a KPop divatműfaj, rengetegen azért hallgatják, mert milyen kibeba menő már, ahogy Busta a Camaroja előtt majomkodik, há' nem? Há' de. A metál régen volt már divat, ma már csak kis népszerűségnek örvendő szubkultúra.

Na most akkor rátérek a problémádra:

Amit a társadalom lát a rapből, az az, hogy ... Busta a Camaroja előtt majomkodik... ez a példa elég sok helyen megállja a helyét. :D De ez minden zenei műfajnál ott van, a metálból azt látják, hogy Sátánisták tépkedik a bibliákat a színpadon, folkosokból azt látják, hogy new-age hippik pengetik a hárfákat, a reggae-ből azt, hogy széttépik magukat a rasztafariak... és még persze sorolhatnám, de érted a lényeget... a kérdés az, hogy miért foglalkozol ezzel?

Most pedig jön az én problémám:

Nem találkoztam még olyan átlagos vagy az alatti intelligenciával rendelkező főként rappet hallgató és stílust képviselő egyénnel, aki mellett a sötétben előre nyitott bicska nélkül el mernék menni az úton. Minden alternatív életstílust követők közt vannak buták, de egyszer sem kellett buta (itt most a buta a max. 8 általánost jelenti) metálosok/raszták/emosok/punkok közt attól félnem, hogy egy pillangó landol a gyomromban. Rappesek közt pedig nem egyszer volt már erre példa... Ez mitől van? Megkérdeztem már pár rappet hallgató embert, többen is azt mondták, hogy "ez egy lázadó műfaj, a hallgatói aggresszívabbak, máshogy látják a világot". Well... wtf? A punkok hogy-hogy nem aggresszívak, mikor legszívesebben boltokat gyújtanának fel? A metálosok miért nem azok, amikor az idoljaik templomokat égettek hamuvá, esetleg gyilkoltak (Pl. Mayhem, Burzum)?

Hozzáteszem a rappesek nem mindenkivel ilyen "gonoszak" :) Régen emos ismerősöm rendszeresen alázni próbálták, de csak ők, senki más, és csak a külseje miatt, mert amúgy semmit sem tudtak róla.

Nekem azért szóltak be régen, mert hosszú volt a hajam, senki mástól nem hallottam egy rossz szót sem rá.

Folyamatosan keresik a konfliktust, hogy kinek mutathatják meg ki az "alfahím".

A régi kollégiumom mögül több napon keresztül rap zene szólt esténként, pár kolissal összegyűltünk, hogy kimenjünk elküldeni őket a halál fa..ra, mert nem bírtunk aludni... hát nem ott lőtték magukba a herkát? :) Ezek a képek benne maradnak az ember fejében, és összekapcsolja a zenével. :)

Tudom, hogy szétszórt szöveg lett, de remélem nagyjából kivehetőek amiket írni szándékoztam... túl sok dologra gondoltam egyszerre, de nem akartam túl hosszú választ írni.

2017. nov. 3. 00:07
 12/14 anonim ***** válasza:

"A metál mióta divat?"

Régen rossz mikor valaki azért hallgat egy zenét mert az divat..

Amúgy meg a metal/rock pl. jelenleg nagyon nem divat, ezért van abban a szerencsés helyzetben, hogy például ilyen stílusú koncerteken valódi rajongók és a stílust tényleg kedvelők fordulnak elő, és a legnagyobb összetartozás is itt fordul még elő.

Nos a többi műfaj esetében meg már elég vegyes a kép, pont mert divatnak tekintik őket, aztán sokan csak azért hallgatják, mert így vágódnak be a haveroknál, hogy én is ezt " szeretem ".

2017. nov. 3. 00:14
 13/14 A kérdező kommentje:

Azt belátom, és már nem is irnám bele, hogy a divatmetalosok es kpopperek, tehát azt nem kellett volna.

Mondjuk én direkt kiemeltem, hogy mit tartok rappnek, de úgylátom senkisem tud túljutni Busta majomkodásán.

A személyes tapasztalataid mondjuk kicsit durvák, és szomorú, hogy a rappel kell osszekotnod oket.

2017. nov. 3. 00:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akarom szidni a rappereket, de sajnos nekünk is volt velük már kalandunk, bár inkább nekik volt sajnos.

Nem is tudom minek lehet őket pontosan nevezni, a lényeg, állomáson csöveztek, meg magnóról szólt valami, mármint előadót nem tudom, a stílusa biztos volt.

Eddig oké, nem mondom, hogy nem volt picit gáz, de hát ez van.

Az alapeset az volt, hogy mi meg egy rockerekből álló társasággal voltunk 8-an, 2 lány 6 férfi.

Vonattal tartottunk haza késő este ennél az esetnél. Megbeszéltük, hogy a két csaj vesz jegyet, addig mi a mellékhelyiséget meglátogatjuk.

Körülbelül 5 perc se telt el, mentünk vissza úgy 20 méterre a váró részre, addigra ez a két jómadár már a két lány ismerősünket molesztálta, illetve beszorították őket egyik sarokba... na most mit lehet erre mondani, miért, nem látszottak napbarnította munkaerőnek, szóval az is kiesik.

Aztán még akkor is nagy szájuk volt mikor látták, hogy hatan tartunk oda, és esélyes, hogy leesett nekik, hogy egy csapathoz tartozunk a lányokkal.

Volt egy kis szóváltás, aztán amit utána kaptak azt valszeg nem szívesen emlegetik.

Oké, bele lehetne kötni, mi 6-an voltunk, de nem is mi voltunk azok, akik két lánnyal próbáltak kikezdeni.

Aztán, hogy lehet-e párhuzamot vonni ezzel a rap és erőszakosabb viselkedés, vagy alaphelyzetben voltak gyökerek ettől független az már más kérdés.

2017. nov. 3. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!