Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 28 évesen jogosítvány nélkül...

28 évesen jogosítvány nélkül élni nagy szégyen?

Figyelt kérdés

Nekem sajnos a szüleim nem tudták támogatni a jogosítványt meg mindig másra kellett a pénz. Most is épp , hogy elkezdtem volna elkellett költenem lakásfelújításra a félretett összeget.

Párommal jelenleg biciklivel járunk munkába mert 10 percre van a lakóhelyünktől. Viszont megőrjít a tudat , hogy nálam sokkal fiatalabbaknak van már. Rajtam kívűl van más itt akinek szintén nincs vagy úgy érzi ráér még vele, és később rakja le ?

2017. okt. 31. 16:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
62%
Nem ez a szégyen, hanem, hogy felmerült benned, hogy az lehet szégyen.
2017. okt. 31. 17:15
 12/27 anonim ***** válasza:
85%

Én 25 vagyok és nekem sincs, pedig abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy állták volna az egészet szüleim, de egyszerűen nem éreztem, hogy nekem szükségem volna rá, és máig nem érzem úgy. Évi talán 1-2 alkalom van olyan mikor fontos volna az autó, de eddig ilyen esetekben mindig volt rokon vagy ismerős aki segített.

Az meg, hogy ciki vagy sem, még meg sem fordult a fejemben, én tudom, hogy nekem nincs rá szükségem, és ennyi elég, más meg nyugodtan gondoljon amit szeretne.

2017. okt. 31. 17:37
 13/27 anonim ***** válasza:
68%
Nem szégyen, de tapasztalat, hogy elég demoralizáló tud lenni amikor több száz métert kell rohannod a megállóig, tízperceket kell várnod a zuhogó esőben a következő járatra miközben látod, hogy mások (sokszor tejfelszájú kis tizenéves tinipi***k) milyen természetességgel és lazasággal vezetnek haza a fűtött, kényelmes több milliós kocsijukban. Nekem ugyan van jogsim (24 vagyok), de nem merek vezetni és ami a lényegesebb, hogy benzinre sincs pénzem. Ha majd lesz fizetésem, akkor lehet, hogy veszek egy automata váltós autót (amivel sokkal könnyebb közlekedni), de hosszútávon tuti meg fogok bolondulni a tömegközlekedéstől.
2017. okt. 31. 17:58
 14/27 Metionin ***** válasza:
85%
Én 27 vagyok és nem érzem szégyennek. A családomban senkinek sincs jogsija, nincs otthon autó, nem lett volna értelme jogsit csinálni. Meg hát pénzünk sem lett volna rá. Anno az osztályban csak én voltam aki nem kezdte el a tanfolyamot, kérdezték is hogy hogyhogy, aztán amikor megmondtam hogy nincs autónk, mindenki furán nézett. Nekem meg természetes volt hogy ilyesmire nincs mindenkinek pénze. Igazából nem érzem most sem szükségét a kocsinak, van biciklim, tömegközlekedés és két szép lábam is. Aki emiatt lenéz vagy megítél, az elmehet a jó meleg helyre.
2017. okt. 31. 18:12
 15/27 anonim ***** válasza:
33%

Nem ítélem el,de nem kellene olyan férfi aki nem vezet és soha nem is akar.18 éves korom óta vezetek,az egyfajta függetlenséget ad és felelősséget is feltételez.Az se túl vonzó ha valaki retteg a vezetéstől,főleg férfi létére.Ha meg mindenhova fuvarozni kell egy férfit az a csúcs,nem jobb a fordított felállásnál.

Valljuk be,pöttyet férfiasabb amikor a férfi nem a hatharmincas busszal érkezik hozzám,hanem kocsival.Azt pláne nem tudnám elképzelni hogy a párom mindenhová engem ugrasszon a kocsival,mert ő nem tud vezetni és röghöz van kötve.

Szerencsére a párom is tud vezetni és nincs ilyen gondunk.

2017. okt. 31. 18:33
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

Az autósok minimum 70%-a lustaságból tartja kocsit és látszik is rajtuk-életmódjukon-hozzáállásukon a dolgokhoz.

Az a nő meg szánalmas, aki csak kocsissal hajlandó kimozdulni...

Ha nincs szükséged rá, akkor nincs s ebben semmi szégyen nincs, mert nem a mindenféle papírtól ( jogsi, diploma..) lesz valaki több...láttuk, mennyi agyhalott tekergeti a kormányt s a némelyik, miket művel...ááá.

Gyurit, azért lehet kedvelni:

https://www.youtube.com/watch?v=jqyOYYAyWBw

2017. okt. 31. 18:43
 17/27 anonim ***** válasza:
60%

ma 18:33

Így van. Lehet ezt nem szeretni de kva idegesítő tud lenni amikor csak az egyik tud vezetni és neki kell menni mindenhova. Nem is kell ezt tagadni, mindig így van. Nem fog senki busszal elmenni festékért vagy 20 kiló krumpliért, amikor ott van az aki vezet.

Mondjuk az is "férfi" aki hagyja, hogy az asszony cipelje a sggét mindenhova. De nem ciki. ;)

2017. okt. 31. 19:08
 18/27 anonim ***** válasza:
68%
Elmúltam 30 és nekem sincs, egyszerűen vagy pénzem vagy időm nem volt megcsinálni, de nincs is rá szükségem.
2017. okt. 31. 19:43
 19/27 anonim ***** válasza:
90%

23 vagyok. F betűs. Nincs és nem is akarok jogosítványt. Több okból se. Egyik ok: családban nincs senkinek kocsi, így a jogsi kocsival együtt horribilis összeg lenne. A másik: tisztában vagyok a képességeimmel, és nem szeretnék ön- és közveszélyes lenni. Harmadik ok: mindenhova eljutok biciklivel is (nincs szükség kocsira)

nem ciki szerintem a jogsi hiánya.

2017. okt. 31. 20:13
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Férfiként kicsit furcsának tartom, de a te döntésed, egyáltalán nem szégyen.
2017. okt. 31. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!