Hazudtam. Minden lany csinalt mar valami olyat, ezert kitalaltam, hogy en is. Most felek hogy kitudódik. Mit tegyek?
Szerintem egy rendes családban nevelődő kislány, akivel normálisan beszélgetnek a szülei és rendszeresen vannak családi programjai, szeretet és törődés veszi körül, nem kerülne ilyen helyzetbe, mert egészséges önképpel rendelkezik és megfelelő önbizalma van, és a helyén tudja kezelni a szex témát is.
A mai korban viszont egyre több az ilyen eset, mint pl. a szegény kérdezőé is, hogy a gyerekekkel nem törődnek otthon, hanem a hasonló, érték és normák nélküli közegekben szocializálódnak, ahol a gyerekek nem tudják hova tenni a testiség megjelenését, a nemi szerepeket, magát a nemiséget. Pont ebben a korban jelenik ez meg, amikor kialakul az önkép, és az önértékelés nagyon labilis. A szexualitás témája ocsmány kontextusokban jelenik meg és a gyerekkori versengés tárgya lesz, és értékmérő az egyének között, de rossz értelemben. Nagyon veszélyes ez az identitás nélküli, önértékelési gondokkal küzdő, norma nélküli világban felnövő, önmagát nem találó és értékelni képtelen lelkek között!
A szex szép dolog, és csak két emberre tartozik, a szeretet kifejezése. Intim, magán jellegű dolog. Semmi köze másoknak ehhez, és ezt normális körülmények között előbb-utóbb megtanulják a gyerekek. De így, ilyen környezetben felnőtt korukra is elferdült elképzeléseik lesznek ezekről, ami majd a később a szülői szerep torzulásaihoz, és végső soron az utódoknál is a szeretetlenség és normanélküliség reprodukálásához vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!