Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélik el sokan azokat,...

Miért ítélik el sokan azokat, akik külföldön próbálnak boldogulni?

Figyelt kérdés

A szüleim nem tudták volna finanszírozni az egyetemmel járó költségeim (kollégium, bérlet, élelmiszer), ezért inkább kimentem külföldre, hogy majd ott fogom megszerezni a diplomám.

Diploma ugyan még nincsen, de el tudtam kezdeni az egyetemet, a párommal ketten megélünk, egyelőre mindketten diákmunkások vagyunk.

Van saját albérletünk, van mit enni, vannak felvehető ruháim, és egy keveset megtakarítani is igyekszem minden hónapban.

Nemrég amikor anyukámmal beszéltem, mondta, nem is bánja, hogy nem otthon vagyok, ugyanis még a gyárakba is túljelentkezés van, hónapok óta sehol sem volt felvétel (ez ugyan határontúl van, nem Magyarországon, de akkoris).

Rengeteg olyan kérdést olvasok, hogy nem szégyelli-e magát, aki nem született jólétbe, de fel akar kapaszkodni bele, és sokan (a beleszületettek) ezt lenézik.

Nem élek ún "jóletben", de én csak annyit akartam, hogy tanulhassak úgy, hogy sem én nem halok mellette éhen, sem a családomat nem viszem csődbe.

2017. okt. 29. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Azok vannak csak elítélve, akik kimennek külföldre és onnan pofáznak vissza, hogy akik maradtak az országban, azok idióták.

Illetve azok vannak csak lenézve, akik nem a maguk dolgával törődnek és mások életét akarják "megoldani" nagy "okosan".

MO-n pedig az nem tud csak dolgozni, aki nem akar. Ez nem Ukrajna (ahonnan valóban jönnek át ide a gyárakba dolgozni tanárok és és más diplomások).

2017. okt. 29. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:

NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:

- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.

- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,

az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:

- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.

- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.

2017. okt. 29. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Én lexarom... mindenkinek joga van kimenni, ha már itthon életkeptelen....

Egyedül én is azt utalom, amikor visszapofazik, és hülyézi az itthon maradtakat.....

Menjen mosogassa el a tanyerokat londnoban vagy a tököm tudja hol, aztan foglalkozzon az ottani életevel...

2017. okt. 29. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem ítélem el. Sok ismerősöm van kint külföldön és néhányan már haza jöttek. Kint is van elég sok nehézség, jobb a fizetés, de sokkal több pénz is megy el..
2017. okt. 29. 13:41
 5/6 anonim ***** válasza:
30%
mert irigyek hogy te jol keresel ők meg nem, meg ők nem mernek kimenni te pedig mertél.
2017. okt. 29. 14:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is észrevettem ezt a jelenséget. Szintén azon a meglátáson vagyok, hogy irigységből szólják le azokat akiknek sikerült kint boldogulni. Akik visszajöttek azokon meg kárörvendeznek.

A párommal mi is ki fogunk menni, és nem érdekel ki mit gondol. Ha nem járunk szerencsével és vissza kell jönnünk, legalább abból a szempontból nyugodt leszek, hogy megpróbáltuk.

2017. okt. 30. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!