A magyarok többsége miért meghunyászkodó?
Míg nem vagy /és leszel képes OBJEKTÍVEN látni a dolgokat, addig hiába szállnék vitába, tudom, sok nemzeti érzelműnek most porba tiportam a nemzeti büszkeségét! Van ez így! De muszáj néha elfogulatlannak lenni és körbenézni mik történtek néhány néppel.
Tudod, hogy 1848 és 1956 még mindig SEMMI AHHOZ KÉPEST, amiket egynéhány nép véghezvitt. Főleg 1956-ra gondolok: pár száz egyetemista fegyvert fogott, szép és jó dolog, HŐSÖK! De nem lett népfelkelés ebből! Így nem tekinteném igazi forradalomnak. Például nálunk hány népirtásról emlékeznek meg? Hol irtották százezrével magyarokat?
Vegyi fegyvert bevettek a magyarok ellen? Mert azokat a népeket, amiket felsoroltam, bizony elszenvedtek ilyen dolgokat, és népirtás közepette és képesek voltak lázadni.(Gondolok pl. örményekre, kurdokat Szaddám vegyi fegyverrel, szarinnal irtotta a kurdokat 182 ezer ember meghalt, 300 ezer ember sivatagban végezte, és úgy fellázadtak az irakiak ellen, hogy 1992-ben létrehoztak egy kurd közigazgatást). A törökök, irániak és irakiak TELJES BLOKÁD alá vették most, nehogy függetlenedjen ez a terület Észak-Irakban! Irakiak ráadásul támadni kezdték koalíciós-ill. ultramodern fegyverekkel a kurdokat, ráadásul iráni és török támogatással. A kurdok kalasnyikovval, légierő nélkül védik még a menthetőt...Az a kevés ország, /vagy kormány amelyik támogatta a kurd függetlenedést még az is kihátrált a kurdok alól! Mindenki egységet Irakot akar most már! Az egész világ...Ennyit erről!
Lengyelek több száz évig két nagyhatalom között beékelve embertelen elnyomásban, több szabadságharc árán sem tudtak semmit kihozni az ügyükből. Ha nem lenne az angolok és franciák támogatása, lehet ma is orosz meg német befolyás alatt lennének...Albánok szabadságharca pedig hasonlít egy kicsit az 20. századi balassagyarmati esetre, amikor kb. mindenki fegyvert fogott, na ők 500 évig éltek török fennhatóság alatt. Utána meg jöttek jugoszlávok!
Én nem mondtam, hogy nekünk a szabadságharcunk semmi, hanem azt, hogy ezeknek a népeknek a szabadságharcához KÉPEST! Nem ugyanaz a kettő! Csak a turulmadáron és az árpádsávos-zászlón kívül is van élet!
Bocsánat, ha valakinek megsértettem a nemzeti büszkeségét, nem állt szándékomban!
Te nem vagy kepes objektiven latni a dolgokat a magyar ellenesseged miatt valamint hogy az utobbi szaz evbol indulsz ki.
Csak egy pelda a magyarsag megprobaltatasaibol. A mongolok a nepesseg 20-30%-at irtottak ki, rengeteg telepulest tettek a foldel egyenlove. A Habsburg es torok ellenes harcokban a magyarsag 50%-a pusztult el, a telepulesek 70%-a valt romhalmazza:
Tobb tizezer magyart hurcoltak el rabszolganak a torokok, pl a mai nubiaban elo magyarabok is elhurcolt magyar rabszolgak leszarmazottai:
A magyar nepesseg a torok mongol pusztitas elott:
utana:
az oszman rabszolga tartasrol:
Bizony am ezek kemeny tenyek, es a magyarok megtapasztaltak nem egyszer a rabszolgasagot vagy a nepirtasokat is.
Na először is tisztázzunk valamit: Nem lehetek magyargyűlölő, ha én magyar vagyok! Nem az elmúlt száz évből indulok ki!
Az volt a kérdés, hogy a magyarok többsége miért meghunyászkodó. Erre történelemre alapozol, miközben ez a 21. századi Magyarországon már nem kivitelezhető! Még jó, hogy a pozsonyi csatáig nem vezeted vissza a történelmet vagy a honfoglalásig. Az, hogy MEGHUNYÁSZKODÓ, az egy JELEN ÁLLAPOT! Te pedig elkezdtél a történelemmel hablatyolni, AMI MÚLT, és olyat állítani, ami egyáltalán nem igaz. Éltél a török időkben? Neked is harcolnod kellett az első sorban a szabadságért vagy ebbe beleszülettél? Nehéz beismerni az igazságot és objektíven látni a dolgokat, de messze nem magyaroknak volt a legtöbb szabadságharcuk. Voltak itt olyan népek, amelyek 500 évig más népek fennhatóságai alá tartoztak! Sőt, van olyan nép, amelyre a mai napig a világ szemet huny...Egyenesen már-már nevetséges ez az állítás, amit állítottál!
14# Jó hogy miután az általad felhozott történelmi vonalon beégtél most hirtelen számon kéred miért erről van szó.
Az hogy egy nép meghunyászkodó vagy nem ezt az adott nép teljes történelmi kontextusán át kell nézni, hiszen igy kaosz teljes képet.
A történelem alapján a magyarok nem meghunyászkodóak, sőt a jelenkori történelem alaján sem azok. pl nézd meg mi volt 2006-ban a korrupt hazug kormány ellen, ez Európában nem sok népről mondható be el, hogy ilyen felfordulást rendezzenek, holott Nyugaton vagy máshol is jelentős a korrupció.
Téged mint baloldali érzelműt inkább az zavar hogy a jelen kormány ellen nincs a tömegek részéről érdemi fellépés, ezért illeted leálltalánositva a magyarokat meghunyászkodó jelzővel. Tudod nem amiatt nem lép fel a nép a Fidesz kormányzat ellen mert ők annyira jók lennének, inkább arról van szó hogy ti balliberális ellenzék vagytok teljesen hiteltelenek és leszerepeltek. Ilyen Demszky, Gyurcsany meg SZDSZ után senki nem kiváncsi már rátok, ezt kéne felfogni és megérteni, valamint elgondolkodni mit csináltatok rosszul. Csak egy tipp: ha éjjelnappal magyaroztok, az embereket fikázzátok attól nem lesztek előrébb.
Szóval ha nem történelmi kontextusban nézzük a dolgot hanem a jelen politika alapján a magyar nép nem meghunyászkodó, egyszerűen a balliberális oldal nem tud hiteles ellenzéki alternativát nyújtani.
"Voltak itt olyan népek, amelyek 500 évig más népek fennhatóságai alá tartoztak! "
Erre a butaságra reagálnék még, a magyarok is kb 500 évig voltak idegen fennhatóság alatt (osztrák, török), a különbség hogy mi ellenük lázadtunk még például az oroszországi mordvinok már kb 1000 éve élnek a szlávok uralma alatt és egyszer se lázadtak, szóval a te logikádból kiindulva a mordvinok nem annyira meghunyászkodóak mint a magyarok mert tovább éltek idegen fennhatóság alatt ami teljes hülyeség mert ezt a szolgaiságot a mások alatti uralom hosszúságából vezeted le...
18# Nem cáfoltál meg semmit én cáfoltam meg a butaságaidat pl ezt:
"Például nálunk hány népirtásról emlékeznek meg? Hol irtották százezrével magyarokat? "
Az meg hogy nem éltem 56'ban vagy a török időkben nem számit mert magyar vagyok és ezek az esemenyek a magyarsághoz tatoznak. Egy buszos esetből levezetni hogy mind a 10 millió magyar meghunyászkodó meg elég röhejes.
Amúgy had kérdezzem már meg te mint liberális mit akarsz ebből kihozni? Fegyveres felkelést a Fidesz ellen? Tömegsirokba lőni a Fideszes szavazókat? Ideggáz támadást a parlament ellen vagy mi? Csak ekkor lennénk tökösek nem meghunyászkodóak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!