Szerintetek elmondható az, hogy a magyarok többsége fáradt, mindig rossz közérzetű?
Igen. Mert így van kialakítva a rendszer amiben élünk,
0 tudatosság az emberekben.
Napi 8-10 órát dolgozom, 1-1 órát utazom tömegközlekedve összezárva 100 másik emberrel egy konzervdobozban. Max arra van időm hogy boltba beugorjak ahol állhatok fél órát a sorban és hallgathatom a sok bunkó panaszkodását.
Ha hazaérek akkor zéró pihenés. Lakótársam megjön, 11-ig pofázik hangosan telefonon, az alsó szomszédban facipőben járnak mert minden lépésükre dübörög a ház. A szomszéd egész este óbégat, az utcán a másik szomszéd drogos barátnője üvöltözik minden második este. Mindezek mellé építkeznek szemben konkrétan reggel 6-tól este 8-ig minden nap, hétvégéken is.
Gyakorlatilag nincs olyan napom hogy kipihenhetném magam. Felkelek már zúgnak a gépek, a tömegközlekedésen lökdösődnek, a munka stresszes, hazafele megint lökdösődés, este mindenki idegenek magánéletet hallgatom és mire elaludnék kelhetek és kezdhetem az egészet elölről.
Csoda ha fárad és rossz közérzetű vagyok?
Mert az emberek napi 8-12 órát dolgoznak sokszor 3 másik ember helyett is, éhbérért. Ez teszi ki az életük 80%-át és többnyire még ezt követően sincs lehetőségük azzal foglalkozni, ami boldoggá tenné őket. Nincs lehetőségük elmenni kipihenni a hét fáradalmait, de ha van, akkor is baromi gyorsan visszaesnek a valóságba, amikor visszatérnek a munkába. Szerintem ez elég egyértelmű.
Aki nem figyel tudatosan arra, hogy boldoggá tegye magát (mert azért valljuk be ez igencsak rajtunk múlik), az igen könnyen belefásul az életébe.
Végzősként 2 állásom van középiskola mellett. Egyre járok minden hétköznap suli után 6 órát. Másikra szombaton 8-at és vasárnap 2-t. Mellette 4-5-ös tanuló vagyok, és 6 órákat alszok. De hitelt valamiből fizetni kell, és anyám szintén két állásból alig szedi össze. (Ha csak nem élet-halál kérdés akkor ne vegyetek fel hitelt)
Ezekért cserébe elképesztően fáradt, feszült és ingerült tudok lenni. De a muszáj nagy úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!