Jobb ember lennék, ha átállnák a vegán étrendre? Helyesebb a vegán életmód?
Én ezt onnan tudtam meg, hogy megnéztem a jelenlegi állattartásról és vágóhidakról videókat. Ezután éreztem, hogy ez nem jó, helytelen más élőlényeket feleslegesen bántani és kihasználni állattársainkat csak arra hivatkozva, hogy az embernek nagyobb az értelme, ezért alanyi jogunk ezt megtenni. Jómagam már nem tartanám magamat jó embernek, ha valaha mindenféle szükség nélkül (a hús iránti, megszokásból fakadó vágy nem szükséglet egyébként) állatot ennék vagy kihasználnék.
Alapvetően a társadalmat erkölcsileg rossznak tartom. A társadalomba való integrálódásnak gyerekkorom óta számos "gonosz" oldalát láttam. És inkább vállalom, hogy különc leszek néhány területen, mert nem ugyanazt eszem, veszem, használom mint embertársaim, minthogy meghazudtoljam a magamat és megfeleljek a társadalom elvárásainak. Szerencsére nem vagyok egyedül. Egyre több hozzám hasonlóan gondolkodó és cselekvő ember van. Hála égnek a párom is közéjük tartozik. :)
Én mindenkinek javaslom, hogy ne ítélkezzen a vegánok erkölcse felett, mert stabil alapja van, hanem próbálja ki mondjuk 1 hónapot ezt az életmódot. Tehát ne csak az étrendre figyeljen, bár ha csak arra van kapacitása az illetőnek, akkor az is egy jó kezdet.
"Én mindenkinek javaslom, hogy ne ítélkezzen a vegánok erkölcse felett, mert stabil alapja van, hanem próbálja ki mondjuk 1 hónapot ezt az életmódot. Tehát ne csak az étrendre figyeljen, bár ha csak arra van kapacitása az illetőnek, akkor az is egy jó kezdet."
Szép gondolat. Annyival egészíteném ki, a vegánok pedig a mindenevők felett ne ítélkezzenek, mert stabil alapja van a húsevésnek is. Táplálkozzon mindenki belátása szerint, és ne ugasson bele a másik ember életébe. Annyira egyszerű a képlet, mégsem tudják az emberek megállni, hogy beleszóljon a másik életébe:)
Én nem tapasztaltam még a húsevés mellett érveket. A növényi táplálkozás mindent tartalmaz, amire szükség van. A húsevés nem add több energiát sem. Nem fenntartható. Élvezeti cikként van sokszor fogyasztva. Tudnám még sorolni, de nem akarok most ennél messzebb elmenni.
Komolyan csak kíváncsiságból kérdezem. Milyen stabil alapokat tudsz felhozni a húsfogyasztás mellett? A kérdést nem támadásnak szánom.
Na, ezt nevezem öngólnak:D
Minden ízét a növényekből készült fűszerek adják, nélkülök semmilyen íze sincs.
#15: én csak simán sózva is szeretem a sült húst, vagy a szalonnát. Növények, fűszerek nélkül, akár magában is finom. És ti megennétek a sótlan krumplit? Én nem. Sózva jobb, de vajjal vagy reszelt sajttal egyenesen isteni...
A főzéssel, sütéssel is van valakinek gondja? Csak mert ez is tipikus érv szokott lenni, hogy a hús nyersen nem ehető (pedig igen, ha van rendes gyomorsava valakinek, sőt, a tojás és a tej is fogyasztható nyersen). Ezzel szemben nem ismerek olyan embert, aki nyersen eszi a babot vagy a gabonákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!