A legboldogabb embertípus/életmód melyik lehet?
Szerintem speciel örök boldogság nem létezik, mert a boldogság egy hatás-ellenhatásra épülő fogalom, tehát, az ember csak akkor lehet boldog, ha előtte boldogtalan volt, és fordítva. Mert mindig valamihez KÉPEST boldog, vagy boldogtalan az ember, tehát a boldogság az relatív. Egy ember maximum csak elégedett lehet az életével, gondtalan, derűs lehet, ha éppen minden úgy alakult, ahogy tervezte. Akkor tehát, melyik életmódban lehet a legtöbb gondtalanság? Összességében kik lehetnek a legboldogabbak?
Az élethabzsoló emberek? Akik népszerűek, minden buliba elmennek, mindent kipróbálnak, és mindig mással kavarnak?
Vagy talán akik szerényen élnek, és nagy ritkásan találnak maguknak 1-1 hosszabb távú társat?
Örökkön egyedül maradó, vagy munkamániás, a sorsával megbékélő emberek?
Családapák, családanyák, sok gyereket nevelő nagycsaládos emberek?
Férfi, és nő, akik együtt élnek, de soha nem vállalnak gyereket?
stb?
Azért kérdezem, mert sokszor egyértelműnek tűnik a válasz. Például, aki habzsolja az életet, mindig más nője van, ő maga a macsó, a hódító, sokan azt hiszik, a legboldogabb ember lehet. Pedig ismertem pár ilyet, titokban olyan depresszió húzódott meg náluk a háttérben, hogy azt egy ilyen életvitelbe kellett rejteniük, és valójában sosem voltak igazán boldogok.
Másrészről viszont olyan embert is ismertem, aki világ életében egyedül élt, az öreg horgász bélabácsi, se gyereke, se kutyája, se macskája nem volt, mégis mindig derűs volt az öreg, valahogy sugárzott belőle az életenergia, mindig tett-vett valamit, amiről azt gondolta, hasznos, és 94 éves koráig élt.
Akkor most, van különbség? Adni kell a látszatra? Ki lehet a legboldogabb embertípus?
Értelmetlen a kérdés, tekintve hogy magad is kifejted, a boldogság relatív.
Ráadásul véleményem szerint mindenkinek a maga életét kell kiegyensúlyozottan élnie. A boldogság nem egy verseny hogy "én boldogabb vagyok kettővel mint te".
Egy idézet:
"A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz, amit akarsz, és nem azt, amit mondanak."
Valamikor a szülői gazdaságban éltem és nem dolgoztam sehol. Tehát azt csináltam amit akartam. Ha netán délben volt kedvem felkelni akkor az ebéddel ettem meg a reggelit. Majd ha épp nem volt kedvem tenni a háznál valamit akkor mentem csajozni a legközelebbi városba. A ház teendőit is elláttam persze, akkor amikor akartam.
Egy öregedésről szóló könyv szerint a földműves és a tudós foglalkozás kedvez leginkább a hosszú életnek. És ők a legboldogabbak. Közös bennük az hogy azt csinálják amit akarnak, amihez kedvük van. Tehát nem a biorobot alkalmazott földművesről és egyetemi tanár tudósról van szó. Hanem a szabad parasztról és a szabad feltalálóról.
Persze milliomosként is lehet boldognak lenni ha tényleg a pénze dolgozik neki. De a vagyon nem garancia arra hogy szabad is, mert lehet hogy mégtöbbet akar és nagyobb rabszolga mint egy gyári munkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!