Találkoztatok már amerikaival?
Ha igen milyen volt? Tudtatok vele beszélgetni? Mennyire értettétek amit mond? Kedves volt? Mi volt a benyomásotok róla?
Én is nagyon szívesen találkoznék egy amerikaival, de sajnos nincs rá lehetőségem :(
Igen, többször is, többel is, munkával kapcsolatban.
Tudtunk beszélni, teljesen értettem, amit mondanak. Sokkal könnyebb számomra az amerikaiakat megérteni, mint pl. egy walesit vagy egy észak-írt.
Nagyon nyitottak, barátságosak, sokat mosolyognak, nagyon kis semmiségeknek tudnak örülni, minden kis apróságot megdicsérnek. Jobban kifejezik a pozitív dolgokat. Ami nekünk természetes vagy elvárt, azt ők megdicsérik. És ez nagyon motiváló pl. tanulásban vagy munkában. Jobban elismerik, ha jó vagy valamiben.
Külföldön, turistaként egy szálláshelyen 3 napot laktam együtt egy amerikai párral.
A tapasztalatom RÓLUK (nyilván nem érvényes minden amerikaira):
- nagyon közvetlenek voltak, nekünk magyaroknak talán túlságosan is
- állandóan vedeltek
- a srác mindig vigyorgott, a lány soha
- érdeklődők voltak
- a saját kajájukat ették a szálláson (pedig viszonylag egzotikus országban voltunk), mac 'n' cheese bleeehh...
Kb. ennyi volt a tapasztalatom velük...
Angliában élek és iskolába is ide jártam. A töri tanárom egy 25-28 körüli amerikai nő volt. Nagyon kedves, közvetlen és humoros volt. Az akcentusát elfogadhatóbbnak és érthetőbbnek gondoltam mint a brit akcentust, sokkal. (Főleg a yorkshire-i akcentustól bleh)
De amúgy teljesen ugyan olyan ember mint mi vagyunk. Viszont ott is van alja nép, meg ugyanúgy gazdag/szegény réteg.
Az unokatestvérem amerikai. Ott született, ott él. Kicsit tud magyarul. Annyiban tapasztalom a másságát, hogy bizonyos dolgokbam nem olyan közvetlen mint mi. Pl mindig meglepődik ha baráti társaságban valaki azt mondja kimegy a wcre, vagy pisolnie kell. Náluk állítólag ilyen nincs. A hölgyek max azt mondják ilyenkor, hogy meg kell igazítaniuk a sminkjüket. Nekem meg ez volt fura. ☺ Mindig csodálkozik Budapesten este milyen kevés az ember az utcákon. Ő New Yorkban él. Rajong minden ételért mert ők csak vacak gyorskajákat esznek. És azt nem tudom ez minden amerikai tulajdonsága e de olyan hülye széles vigyor ül mindig az arcán amilyet itthon még senkitől sem láttam csak az ameriaki filmekben 😁 komolyan
Pedig a szülei magyarok és nem így mosolyogtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!