Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az autistákról?

Mi a véleményetek az autistákról?

Figyelt kérdés
.
2017. okt. 15. 14:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan emberek, ugyanolyan változatos tulajdonságokkal, mint a neurotipikusok. Egyetlen közös tulajdonság köti őket össze: az autizmusuk. Tehát ennyi erővel kérdezhetted volna azt is, hogy magáról az autizmusról mi a véleményem. Belső szemlélőként mondom, hogy ez a rendellenesség sok gondot okoz...

Elvág attól, hogy normális kapcsolataim legyenek. Nem tudom például, hogy hogyan kezdeményezzek, és tartsak fenn egy kapcsolatot úgy, hogy ne legyek nyomulós. Nem tudom, hogy kell szórakoztatónak lenni, miről kell beszélni, és hogyan a másikkal. Nem tudom, hogy mikor zavarok valakit, és mikor érzi jól magát velem. Számomra ez nem teljesen világos az arckifejezésekből, a szóhasználat/mondatok hossza sem mindig árulkodó jel. Egyszerűen egy kortársammal se tudok úgy beszélgetni, ahogy ők egymással. Pedig vágyom rá, és már próbálkoztam is. Mindig én futottam utánuk. (Pedig teljesen normális emberekkel akartam barátságot kötni, nem a menő rbancokkal meg díszkcsögökkel.)

Ápolt lány vagyok, szóval nem ezzel van a baj.

2017. okt. 15. 20:25
 12/13 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a problémám 11-es, csak fiúban.
2017. okt. 16. 21:49
 13/13 anonim ***** válasza:

11-es választ mintha én magam írtam volna. Annyi más nálam, h én elég hamar letettem a baráti kapcsolatok hajtásáról. Majd aki akar velem lenni, az megkeresi a lehetőséget. kb 5-6 éve vettem fel ezt a gondolkodást, és rengeteget segített. előtte sokáig voltam szomorú, magányos, és mindig magamat okoktam az állapotomért, azért, mert velem pl lehetetlen egy hétköznapi csevely. Azt hittem, sosem lesz kapcsolatom pl... és ahogy ezt elkezdtem másként gondolni, rá pár hónappal barátnő, jobb munkahely, és zéró rosszkedv. Az autistákról(most csak az enyhébbekről, főleg az aspie-kről szólok) annyi véleményem van, h sokfélék.

Ismertem olyan arcot, akinek az egész élete forgott akörül, h ő márpedig autista. A beszédet, mindennapi gondolatait lefoglalta bármi, ami ezzel kapcsolatos. Ez a viselkedés megfigyelhető neurotipikusaknál is... erőltetett énképkeresés.

És vannak azok, akit -kis túlzással- még sosem hallottak a dologról, nem olvastak róla, és mivel a szülők elég zárkózottak, ezért diagnosztizálva sem lesz soha.

Talán ez utóbbi a legjobb.

2017. okt. 17. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!