Milyen egy pszichopata nő?
Nekem volt szerencsém levelezni ilyennel.
Feltett egy kérdést, hogy érdemes-e szakítania a barátjával, mert depressziós. Olyanokat mond, ami megijeszti.
Válaszoltam...minden szavamat súlyosan kiforgatta tudatosan! Nagyon intelligensen csinálta plussz jött a szokásos "trollkodsz" kifejezéssel, úgyanakkor a válaszomat nem piros-kezezte.
Példám (átvitt értelmű) A piros poharat gyakran tolvajok viszik el.
Úgy érvelt: Te tolvaj vagy, sajnálom, hogy így élsz.
Tudtam fölösleges beleállnom, és vitázni (mentegetőzni), így a kérdésére adtam plusz válaszokat, természetesen a szokott módon kiforgatta, és ügyesen támadott.
Majd akkor írt rám, amikor bocsánatot kértem (teszem hozzá a semmiért) bíztattam, hogy ha gondolja írjon.
A normális ember valahogy úgy reagál "köszönöm a bocsánat kérésedet..."
Ő nem. Így kezdte "elgondolkodtatott, amit írtál, azért vettem rá magam..."
A levelezésből olyan alapvető metaforákat sem értett meg, ami a pszichopatákra jellemző. Egy történetet meséltem a teknősről és a csigáról.
Nem értette, és akkor megbizonyosodtam, hogy ő egy pszichopta csaj, és tönkre fogja tenni azt a depressziós fiút. Bár vele marad mintha Ő segítene rajta. Nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!