Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a hasonlóság a pszichopata/...

Mi a hasonlóság a pszichopata/szociopata és a bordeline ember között?

Figyelt kérdés
Hobbiból pszichológiát olvasgatok és a könyvben volt egy ilyen "elgondoldolkodtató" kérdés, de magamtól nem találtam elég válaszra.

2017. okt. 9. 16:39
 1/4 anonim ***** válasza:
29%

Hát igazából ez egy nagyon összetett téma.

Lényegében a hasonlóság annyi, hogy az összes káros a környezetére, vagy éppen magára! Magyarul kártékony emberek.

Másokra vetitik ki a saját problémájukat...

Ami még közös, hogy nagyon nehezen alkalmazkodnak, uralkodó tipusok vagy éppen pont hogy nem igazából antciszociálisak. A társadalom elnyomása alakitotta őket ilyenné.

A volt barátnőm nárcisztikus pszhiopata volt, hát mondanom sem kell szó szerint horror volt mellette az élet!

A szüleit vesztette el már fiatalon, és nevelő szülők nevelték de csak a pénz miatt amit utána/uk kaptak. Egy kislány volt beleTÖRVE a felnőtt női személyiségbe..na viszont ezzel az volt a probléma, hogy saját személyisége ugyebár nem alakult ki szó szerint NEM LÉTEZETT, nem érzett semmit!

Fogalma nem volt mi az a szeretet nem is ismerte, mindenkire rossz emberként tekintett aki támadni akarja ezért hazugságokban élet bárkit áttudott verni, olyan volt mint maga a sátán! Kizsigerelő,uralkodó stb stb...

Nem tudott kapni szeretet és nem is tudott adni! Fogalmam sincs milyen érzés lehet igy élni.

A szexet egyáltalán nem tudta élvezni csak fájdalmat érzett például orgazmusnál is...viszont ugye bár mivel nincsenek érzései mindig más a hibás!

MINDENÉRT szóval nagyon sok lelki betegséget is tudott okozni, megfelelési kényszereket támasztott...maga körül az embereket elüldözte, kihasználta.

Annyira káros hatása volt, hogy a mai napig érzem én is a hatását mert kicsit olyan is lettem mint ő!

ez most csak az én tapasztalatom, szerintem nem sok ilyen ember van...viszont ha véletlenül ilyenbe futsz bele menekülj! Ez a legveszélyesebb fajta...A borderline is pusztitó tud lenni (tudom mivel én meg az vagyok) mert ő meg először mindent oda tud adni, viszont ha valami sérelem éri akkor mindent elvisz MINDENT...pusztitó hatású.

A szociopata ugyan úgy mint például a nárczimus népbetegséggé vált.

De egyébként a vallásban/vagyis az egyházban ezeknek a betegségeknek durván a mélyére nyúlnak ott teljesen leirják hogy mik is ezek pontosabban szerintük ezek nem betegségek, hanem démonok által megszállt emberek.

Például az a lány akiről beszéltem az ő hitük szerint, parázna,házasság ellenes démonnal rendelkezik "jézabel" szellemiségu (szerintem nézz utána ennek a névnek) szerintem van benne EBBEN is valami, istennél vannak szerintem a komoly válaszok.

2017. okt. 9. 17:23
 2/4 anonim ***** válasza:
13%
Nincs lelkiismeret furdalásuk.
2017. okt. 10. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

mindkettő mentális betegség, az emberek között nincs hasonlóság. ez olyan, mintha azt kérdeznéd, mi a hasonlóság a gyomorfájós és a náthás között? nem tudom hol találtad ezt a kérdést, de ha így volt feltéve, inkább az olvasmány hitelességéről gondolkodnék el.

az egyetlen helyes válasz, hogy mindkét ember személyiségzavarban szenved. a személyiségfejlődésükben súlyos torzulás következett be, amely sajátosan gátolja a szociális kapcsolataikat és életvitelüket.

#1, elég nagy butaságot írtál, ezek az emberek nem "kártékonyak", a krumplibogár kártékony, egy beteg ember nem az! ráadásul egy olyan széles spektrumon mozgó betegségeknél, mint a személyiségzavarok, nem kellene általánosítgatni. a többi zagyvaságra meg inkább nem is reagálnék. hogy jön ide a vallás meg a démonok? a te fejedben is nagy baj lehet...

2017. okt. 10. 12:51
 4/4 anonim ***** válasza:
24%
2.es vagyok. Amit az 1.es írt abban sok igazság van. Igenis kártékonyak, hiszen lelkiismeret furdalás nélkül használnak ki embereket, tárgynak tekintve őket, hogy csak arra valók mások, hogy őket kiszolgálják. Ha valami olyat tesznek ami törvénytelen, akkor simán elítéli őket a bíróság, mivel tudatosan cselekszenek (nem elmebetegek), mindezek miatt igenis kártékonyak, sokkal inkább mint a krumplibogár, ami csak a krumplit (meg a paradicsomot) teszi tönkre, míg ezek embereket.
2017. okt. 12. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!