Mi a hasonlóság a pszichopata/szociopata és a bordeline ember között?
Hát igazából ez egy nagyon összetett téma.
Lényegében a hasonlóság annyi, hogy az összes káros a környezetére, vagy éppen magára! Magyarul kártékony emberek.
Másokra vetitik ki a saját problémájukat...
Ami még közös, hogy nagyon nehezen alkalmazkodnak, uralkodó tipusok vagy éppen pont hogy nem igazából antciszociálisak. A társadalom elnyomása alakitotta őket ilyenné.
A volt barátnőm nárcisztikus pszhiopata volt, hát mondanom sem kell szó szerint horror volt mellette az élet!
A szüleit vesztette el már fiatalon, és nevelő szülők nevelték de csak a pénz miatt amit utána/uk kaptak. Egy kislány volt beleTÖRVE a felnőtt női személyiségbe..na viszont ezzel az volt a probléma, hogy saját személyisége ugyebár nem alakult ki szó szerint NEM LÉTEZETT, nem érzett semmit!
Fogalma nem volt mi az a szeretet nem is ismerte, mindenkire rossz emberként tekintett aki támadni akarja ezért hazugságokban élet bárkit áttudott verni, olyan volt mint maga a sátán! Kizsigerelő,uralkodó stb stb...
Nem tudott kapni szeretet és nem is tudott adni! Fogalmam sincs milyen érzés lehet igy élni.
A szexet egyáltalán nem tudta élvezni csak fájdalmat érzett például orgazmusnál is...viszont ugye bár mivel nincsenek érzései mindig más a hibás!
MINDENÉRT szóval nagyon sok lelki betegséget is tudott okozni, megfelelési kényszereket támasztott...maga körül az embereket elüldözte, kihasználta.
Annyira káros hatása volt, hogy a mai napig érzem én is a hatását mert kicsit olyan is lettem mint ő!
ez most csak az én tapasztalatom, szerintem nem sok ilyen ember van...viszont ha véletlenül ilyenbe futsz bele menekülj! Ez a legveszélyesebb fajta...A borderline is pusztitó tud lenni (tudom mivel én meg az vagyok) mert ő meg először mindent oda tud adni, viszont ha valami sérelem éri akkor mindent elvisz MINDENT...pusztitó hatású.
A szociopata ugyan úgy mint például a nárczimus népbetegséggé vált.
De egyébként a vallásban/vagyis az egyházban ezeknek a betegségeknek durván a mélyére nyúlnak ott teljesen leirják hogy mik is ezek pontosabban szerintük ezek nem betegségek, hanem démonok által megszállt emberek.
Például az a lány akiről beszéltem az ő hitük szerint, parázna,házasság ellenes démonnal rendelkezik "jézabel" szellemiségu (szerintem nézz utána ennek a névnek) szerintem van benne EBBEN is valami, istennél vannak szerintem a komoly válaszok.
mindkettő mentális betegség, az emberek között nincs hasonlóság. ez olyan, mintha azt kérdeznéd, mi a hasonlóság a gyomorfájós és a náthás között? nem tudom hol találtad ezt a kérdést, de ha így volt feltéve, inkább az olvasmány hitelességéről gondolkodnék el.
az egyetlen helyes válasz, hogy mindkét ember személyiségzavarban szenved. a személyiségfejlődésükben súlyos torzulás következett be, amely sajátosan gátolja a szociális kapcsolataikat és életvitelüket.
#1, elég nagy butaságot írtál, ezek az emberek nem "kártékonyak", a krumplibogár kártékony, egy beteg ember nem az! ráadásul egy olyan széles spektrumon mozgó betegségeknél, mint a személyiségzavarok, nem kellene általánosítgatni. a többi zagyvaságra meg inkább nem is reagálnék. hogy jön ide a vallás meg a démonok? a te fejedben is nagy baj lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!