A gazdag embereket nem frusztrálja, hogy tőlük is sokkal gazdagabbak vannak?
Pl. ebben a videóban a háttérben lévő BMW-s tuti gazdag, de ha én abban ültem volna - főleg a barátnőmmel az oldalamon - akkor ezt a Ferraris produkciót látva leszegett fejjel diszkréten a piros lámpát vagy a műszerfalat nézegettem volna, arra gondolva, hogy mégsem vagyok akkora király/fa**agyerek BMW-s, mert rengeteg ember simán megengedhet magának nemhogy egy tizeniksz milliós bömöst, hanem egy 50-70 milliós Porsche-t/AMG Mercit vagy akár egy LaFerrarit. Ha előugrana egy aranyhal és felkínálná nekem, hogy lehetek gazdag, akkor én csakis olyan gazdag akarnék lenni, aki többszáz milliós autókat és eurómilliós lakásokat is megengedhet magának, mert szerintem itt kezdődik az igazi gazdagokra jellemző életérzés és gondtalan élet. Ti hogy látjátok?
Az igen. Én örülök a saját 20 éves autómnak, és bár állandóan lesem a lehetőségeket hogy lehetne feljebb kerülni a ranglétrán, de csak az nem képes kihozni a sodromból ha valakinek jobban megy. Szerintem aki felkapja a vizet mert a másiknak több van arról már meg is lehet mondani miért tart ott ahol.
A BMW-s csávó nem lesz attól kevesebb hogy van nagyobb hal. De ha neked ebben megy a péniszméregetés akkor neked milyen kocsid van?
"Ha előugrana egy aranyhal és felkínálná nekem, hogy lehetek gazdag, akkor én csakis olyan gazdag akarnék lenni, aki többszáz milliós autókat és eurómilliós lakásokat is megengedhet magának, mert szerintem itt kezdődik az igazi gazdagokra jellemző életérzés és gondtalan élet. Ti hogy látjátok?"
- Úgy hogy ezek az emberek valamit jól csinálnak. Persze szeretnék a szintjükön lenni, de ahoz nem aranyhal kell hanem nekem kell fejlődnöm. Keresni és megragadni a lehetőségeket. Kapcsolatokat építeni és tanulni. Mellette odatenni magam a munkahelyen is. És ha kicsivel lesz több vagyonom mint korábban akkor annak is örülök. Persze törekszem a többre, de nem utasítom vissza a kicsit se. És nem várom el az élettől hogy "Azért mert másnak van nekem is jár." Meg kell szerezni.
Én mérget mernék rá venni, hogy egy szimpla autóban utazó lehet többször olyan gazdag, mint a Ferraris. Egy intelligens gazdag ember nem magamutogató, hanem beolvad és észre sem veszed. Az ilyen alacsony sorból jövő, proli gondolkodású újgazdagok szeretik tárgyakban kifejezni, hogy ők mennyit érnek. Egészséges személyiségű embernek nincs szüksége tárgyakra, hogy tudja ki ő és mennyit ér, mert egészséges az önbecsülése és röhög azokon a balekokon, akiket a fogyasztói társadalom, ill. marketing megetet.
Ajánlom figyelmedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!