Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért viszolygok a gazdag...

Miért viszolygok a gazdag emberektől?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre az évek alatt, hogy ha valaki jobb körülmények kòzött él anyagilag (rendszeres külföldi nyaralás, nyaraló, saját kocsi, neadjisten saját lakás méghozzá luxusban, többszázezres fizetés, kielégítő választékos bőséges ételek a hűtőben minden nap) akkor egyből azt érzem, hogy nem vagyok oda való és hogy gyűlölve vagyok meg nem látnak szívesen. Tele vagyok rengeteg ellenérzéssel, ami normális gazdagságú (szinte kevés és minimális étel, szülői lakás, semmi kocsi, régi középkategóriás gép amin szaggatva futnak a játékok, emeletes ház helyett normál sorház, maximum 120 ezres fizetés az egész házban) emberekkel szemben viszont nem fordul elő.
2017. okt. 1. 22:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Akikről te írsz százezres fizetéssel azok csak jómódúak, a gazdagok azok akik még a házuk előtt lévő járdát és kocsi beállót padlófűtéssel tartják szárazon télen. Átlag fizetésük pedig 1 milliótól kezdődik/fő, akik vagy leleményes bűnözők, vagy vállalkozók.

Nekem pusztán egy 10-20 milliós autó mellett elsétálva a parkolóban, kisebbségi érzetem van, mert ha a kocsi ára annyi, milyen lehet a gazdája...

Nem ebbe születtünk, ezért a feszélyezettség.

Ha a nyakamba lódulna 25 évesen úgy 300 millió forint, én is betudnék állni a sorba ahogy azt kell.

2017. okt. 1. 23:03
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
amit te gazdagnak tartasz, az egy átlagos középosztály. Huszonévesen nekem is többszázezres fizetésem, lakásom, és izgi külföldi útjaim vannak, de nem tartom magam gazdagnak, és mindegyikért megdolgoztam. Ezért mondják, hogy tanulj tovább, persze nyilván lepattintottad magadról az ilyen érveket, mert "diplomásként sem lehet elhelyezkedni", a valóság pedig az, hogy egy kis tehetséggel a diplomád mellé 5x annyit keresel, mint diploma nélkül.
2017. okt. 1. 23:53
 3/12 anonim ***** válasza:
12%

Mert súlyos és nagy az egojuk, amivel a te egód küzd.

Küzdés: irigység, kisebbrendűség...stb.

Egyszóval, szegény vagy, belül is.

2017. okt. 2. 00:28
 4/12 anonim ***** válasza:
66%
Mert irigy vagy rájuk. Nem érted mért ők és mért nem te.
2017. okt. 2. 06:57
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Csak megjegyzem hogy az általad leírt "normál gazdagság" az nem a normális dolog.

Kicsit így voltam én is fiatalon, gyerekként. Gazdagnak láttam az embereket magunk körül. Aztán felnőtt fejjel rájöttem hogy alapvetően ők éltek normális életet és mi voltunk szegények.

2017. okt. 2. 07:26
 6/12 anonim ***** válasza:
36%

Bandó megmondta, ki számít gazdagnak és ezen apróságból ki is derül most is csak a buták nem látják be.

Azon ember, aki besétál a közértbe és gondolkodás nélkül megvehet bármit, az gazdag.

Aki meg csak besétál és válogat, majd üres kosárral kijön szinte...szerényen élő.

Mellesleg a jóléti személyek tisztessége-korrektsége és embersége is nagyon sok esetben a pokolnál is mélyebben van...persze, hogy utálják az ilyeneket...a pénz-jólét sokakat kifordít úgy, hogy észre sem veszik magukon.

2017. okt. 2. 09:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is több százezres a fizetésem 28 évesen és egy albérletben nyomorgok meg egy 15 éves kocsival mászkálok.
2017. okt. 2. 12:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki magával foglalkozzon. Jókor kell lenni jó helyen. És merni kell kockáztatni. Meg kell fontolni mire költünk. Ne hagyjuk magunkat, átverni.
2017. okt. 2. 13:33
 9/12 anonim ***** válasza:
63%

Gazdag akarsz lenni?

Közben viszolyogsz a gazdag emberektől?

Érzed az ellentmondást b e l ü l ?

2017. okt. 2. 19:57
 10/12 anonim ***** válasza:

A gazdag a bármit megengedhet magának tol kezdődik. Most egy gyerekes példával élve: eszébe jut, hogy kell neki egy Lamborghini , telefonál egyet és másnap már ott van a garázsba. Na ez a gazdag.

Az amit te írsz, az "semmi". Maga az érzés abból fakad amit a tv ben/internet látsz. Ott csak az ilyen újgazdag prolikat mutogatják akik tényleg lenéznének és ezért azt gondolod, hogy minden tehetősebb ember(a magyar átlaghoz viszonyítva tehetősebb) ilyen.

2017. okt. 3. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!