Miért viszolygok a gazdag emberektől?
Akikről te írsz százezres fizetéssel azok csak jómódúak, a gazdagok azok akik még a házuk előtt lévő járdát és kocsi beállót padlófűtéssel tartják szárazon télen. Átlag fizetésük pedig 1 milliótól kezdődik/fő, akik vagy leleményes bűnözők, vagy vállalkozók.
Nekem pusztán egy 10-20 milliós autó mellett elsétálva a parkolóban, kisebbségi érzetem van, mert ha a kocsi ára annyi, milyen lehet a gazdája...
Nem ebbe születtünk, ezért a feszélyezettség.
Ha a nyakamba lódulna 25 évesen úgy 300 millió forint, én is betudnék állni a sorba ahogy azt kell.
Mert súlyos és nagy az egojuk, amivel a te egód küzd.
Küzdés: irigység, kisebbrendűség...stb.
Egyszóval, szegény vagy, belül is.
Csak megjegyzem hogy az általad leírt "normál gazdagság" az nem a normális dolog.
Kicsit így voltam én is fiatalon, gyerekként. Gazdagnak láttam az embereket magunk körül. Aztán felnőtt fejjel rájöttem hogy alapvetően ők éltek normális életet és mi voltunk szegények.
Bandó megmondta, ki számít gazdagnak és ezen apróságból ki is derül most is csak a buták nem látják be.
Azon ember, aki besétál a közértbe és gondolkodás nélkül megvehet bármit, az gazdag.
Aki meg csak besétál és válogat, majd üres kosárral kijön szinte...szerényen élő.
Mellesleg a jóléti személyek tisztessége-korrektsége és embersége is nagyon sok esetben a pokolnál is mélyebben van...persze, hogy utálják az ilyeneket...a pénz-jólét sokakat kifordít úgy, hogy észre sem veszik magukon.
Gazdag akarsz lenni?
Közben viszolyogsz a gazdag emberektől?
Érzed az ellentmondást b e l ü l ?
A gazdag a bármit megengedhet magának tol kezdődik. Most egy gyerekes példával élve: eszébe jut, hogy kell neki egy Lamborghini , telefonál egyet és másnap már ott van a garázsba. Na ez a gazdag.
Az amit te írsz, az "semmi". Maga az érzés abból fakad amit a tv ben/internet látsz. Ott csak az ilyen újgazdag prolikat mutogatják akik tényleg lenéznének és ezért azt gondolod, hogy minden tehetősebb ember(a magyar átlaghoz viszonyítva tehetősebb) ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!