Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért viszolygok a gazdag...

Miért viszolygok a gazdag emberektől?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre az évek alatt, hogy ha valaki jobb körülmények kòzött él anyagilag (rendszeres külföldi nyaralás, nyaraló, saját kocsi, neadjisten saját lakás méghozzá luxusban, többszázezres fizetés, kielégítő választékos bőséges ételek a hűtőben minden nap) akkor egyből azt érzem, hogy nem vagyok oda való és hogy gyűlölve vagyok meg nem látnak szívesen. Tele vagyok rengeteg ellenérzéssel, ami normális gazdagságú (szinte kevés és minimális étel, szülői lakás, semmi kocsi, régi középkategóriás gép amin szaggatva futnak a játékok, emeletes ház helyett normál sorház, maximum 120 ezres fizetés az egész házban) emberekkel szemben viszont nem fordul elő.
2017. okt. 1. 22:54
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A gazdagok a szememben azok, akik olyan dolgokkal rendelkeznek, amikre én vágyom, valamint biztonságban tartják magukat (azaz mindig van kaja az asztalon, csekkek mindig be vannak fizetve). A túl gazdagok már nem az én esetem.

Ha a nyakamba lódulna 300 millió, akkor abból visszafizetném a diákhitelt, meg anyámnak adnék abból eleget, a maradékból pedig új életet kezdek saját lakásban úgy, hogy mellette még tanulok az egyetemen és igyekszem dolgozni is. Ami marad, az vésztartalék.

Épp egyetemista vagyok, így dolgozni még nem tudok. Ha dolgozni mennék, akkor az óráimról el kéne lógnom, ami nem jó. Kéne egy laptop részletre, amivel esetleg tudnék dolgozni a lyukasórákon illetve tanulni is jobban tudnék.

Jelenleg keresek 25 ezret. Ha ötszörannyit keresnék, már boldogabb lennék.

Ha irigy vagyok, akkor azért, mert ők szinte semmit nem csinálnak érte, én meg megküzdök mindenért és mégis alulmaradok. Nyilván a fogyatékom miatt.

Azoktól a gazdag emberektől viszolygok, akiknek apuci anyuci a s*ggük alá tol mindent. Azoktól viszont, akik tökmindegy milyen gazdagok, akkor is szívesen látják az embert, nem nézik le, ha súlyosan alulszegényesedett, azoktól nem. Ellentmondás letudva.

Nem a tévében és az interneten látom a gazdagokat, hanem a környezetemben. Például az osztálytársaim, egyes ismerősök, plusz még az anyósom is. És anyósom igencsak gyűlöl engem a fogyatékom miatt.

2017. okt. 3. 20:42
 12/12 anonim ***** válasza:
"Adj hatalmat egy ember kezébe és meglátod az igazi arcát." Ha mindened megvan,akkor mutatod meg az igazi arcodat,mert úgy gondolod hogy nincs vesztenivalód,azonban ez hatalmas tévhit. Az igazán fontos dolgokat elveszíted. Addig csak irigykedsz hogy vannak gazdagok,mivel te nem vagy az. Tehát a kérdésre a válasz: Azért mert te szegény vagy.
2020. febr. 5. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!