Ti szóltok valakinek ha fiatalabb, hogy ha letegez vagy tiszteletlen?
#10. vagyok
A korom lemaradt, pedig oda akartam írni.
21/f
Lehet sznobnak tűnök, de én ha látom, hogy az illető bő 10évvel idősebb nálam akkor inkább magázom. Egy étteremben dolgozok, ott ha belép egy férfi, nő, vagy egy család mindannyiuknak "Jó napot Kívánok!"-kal köszönök, és ha odahívnak az asztal(uk)hoz magázom, hogy mit szeretne, miben segíthetek, esetleg hozhatok Önnek valamit? (Ha családban van kisgyerek akkor még a gyereket is ifjú úrnak, fiatal úrnak, ifjú hölgynek hívom. Törzsvendégek már mondták nyugodtan magázhatom őket, de egy ismeretlen 60-70éves bácsinak/nőnek nem tudok sziával köszönni. Bár mint írták hivatalos ügyekben inkább magáznék, akár még éttermekben is-én 18 éves vagyok, én pl. nem mindig szeretem ha magáznak, de egy résznél még "tetszik" is.
Tiszteletlenségért mindenképp szólnék, esett már meg velem, hogy szürkületben nem ismertem fel a tanárom és hellóval köszöntem. Miután leesett, hogy ki ő bocsánatot kértem, de azt mondta nem zavarja, hisz nem is láttam.
Törzsvendégek már mondták nyugodtan TEGEZHETEM
Bocsánat, hirtelen elírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!