Van összefüggés a külső és a siker között?
Tudom, a férfiak esetében nem mindig, hiszen rengeteg, már már inkább csúnya milliárdos van.
Viszont a nő ismerőseimnél azt venni észre, hogy akik szebbek, azoknak valahogy mindig tehetősebb párjuk van (akikvel nem érdekből vannak együtt), páran modellek lettek, illetve a legjobb nevű egyetemeken is végeztek közülük.
Kiemelkedő szépségekből többnyire nem lett bolti eladó, takarítónő vagy épp gyári munkás.
(én magam átlagos vagyok, egyetemista)
Férfiaknál is számít valamennyit. Egy biztosítónál dolgoztam évekig, és ott a legtöbb sikeres, vezető pozícióban levő férfiember magas volt, olyan 190 centi körüli.
Sajnos ez van, evolúciós okai vannak. A fecskelány is azt a fecskefiút választja, amelyiknek a legszimmetrikusabb a farka.
Természetesen van.
Csak éppen kicsit mást értesz siker alatt.
Számomra az nem lenne siker, hogy befekszek valaki alá, aztán ideig-óráig kitartják a p...csámat, utána meg ha kiöregszek, akkor kib...sznak a faszba és mehetek kezdő álláskeresőnek 35-40 évesen.
Viszont az üzleti életben is könnyebb érvényesülni, ha az ember nem bányarém, nyilván.
Szerintem fordítva is fennáll a helyzet. Pl. ha jó az anyagi helyzeted, sokkal elegánsabban tudsz öltözni. A ruházkodás smink nem olcsó. Nekem szerencsére nem kell nagyon odafigyelni rá a munkámhoz, de a tesóimnak igen, kb. évi 100-150 000-t biztos spórolok a ruha+smink+fodrász+kozmetikus kombón a húgomhoz képest, aki diák, szóval egyelőre spórol, és nem az a típus akinél feltűnik, hogy jéé mennyire elegáns (jogász kinézet). A nővéremhez képest nem is szeretném tudni mennyi a különbség.
Ugyanakkor néhány éve láttam egy cikket, hogy a szép nőkhöz automatikusan magasabb IQ-t társítunk, jobban elhiszik róluk, hogy okosak.
#6 Szerintem semmi jelentõsége annak, hogy valakirõl elhiszed azt, hogy okos a külseje alapján. Ilyen felszínes dolgokkal ne máár:(.. Ha valaki okosabbnak hisz engem, mint amilyen vagyok, akkor közlöm vele, hogy ne legyen félreértés vagy csalódás a késõbbiekben.
Megértem, hogy ezt hiszik, de van aki már olyanokkal is jön, hogy "a statisztika kimutatta, hogy aki szebb, az okosabb is".. ne már:(
Nem azt mutatta ki, hogy aki szebb az okosabb, hanem, hogy egy picit magasabb IQ-t mondtak egy kísérletben azokra a nőkre (nők és férfiak is) ugyan azok után a válaszok után, mintha nem öltöztek fel csinosan és nem sminkeltek. A legmagasabb IQ-t akkor adták ha smink és szemüveg is volt.
De nyilván egy felmérés során 5 max 10 percet beszélgettek, ha nagyon nagyvonalúak akarunk lenni egy rövid állásintejún lehet hasonló a hatás, már ha jól csinálták a tesztet ;)
Én sem hiszem, hogy attól, hogy valaki holnap elkezd csinosan öltözni okosabb lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!