Hogyan lehetek egy nagyszájú beképzelt lányból egy csendes visszahúzódó lány? 12/l
én meg tudtam lépni és visszagondolva nagyon sokat nyertem meg nem is olyan nehéz
a legfontosabb, hogy ne szólalj meg csak ha muszáj és hasznos
az első pár hét kemény aztán jól is fog esni
ne ess át a ló túloldalára se hanem ha hasznos akkor beszélj
úgy érzem, hogy ha a nyelvedet visszaveszed akkor mindent irányítani tudsz magadon |és ezt nem brit tudósom bizonyították|
és ami nem igaz: hogy a nagyszájúaké a világ..
Esküszöm, hogy nem vagyok az a fajta, aki kommentháborút indít apróbb személyes nézetkülönbségek miatt, és nem is vagyok az, aki "bosszúból" visszaszól valakinek, akinek nem tetszett a véleményem, de szerintem rendkívül káros dolog azt javasolni egy 12 éves gyereknek, hogy gyakorlatilag forduljon magába, és csökkentse a lehető legminimálisabbra a kommunikációt a külvilággal.
Nem, pont hogy ez a legrosszabb, amit csak tehet. A befelé forduló emberekben van egy hajlam, ami miatt azt hiszik, hogy a visszahúzodottságuktól ők intellektuálisabbak, mint az átlag, de ezzel sokszor csak azt kompenzálják, hogy a gondolataik nagy részét nem fejezik ki, hanem megtartják maguknak.
Az a legjobb, ha "kifelé élsz", mert így többet gyakorolsz kommunikálni, ami elmondhatatlanul hasznos lesz az életben, ráadásul ezerszer több tapasztalatot szerezhetsz és ezerszer több embert ismerhetsz meg, mintha szándékosan megfosztanád magad rengeteg ilyen ingertől.
figyelj kezdjük ott, hogy hetente szétvertem egy-egy ovitársat,
olyan szinten káromkodtam pár évvel később, hogy a mai napig nem hallok embereket olyan választékosan
nem voltam jó barát mert
csak a saját hasznom, előnyöm érdekelt...
és most meg tele vagyok igazi barátokkal akik tanácsokat kérnek tőlem, rám bízzák a gyerekeiket, szabadalmaim, cégeim vannak, kedvelnek mint főnököt...
és pont leírtam, hogy "ne essen át a ló túloldalára"
uh nem értem mi a bajság..
Szerintem kevered a színtiszta bunóságot a beszédességgel és önkifejezéssel. Abbahagytad a bunkó viselkedést, és lettek barátaid, ami adja magát, de ez nem azt jelenti, hogy jó tanács azt mondani, hogy "csak akkor szólj, ha kérdeznek".
Kérdezz meg erről bárkit, aki gyerekkorában eszerint a tanács szerint élt, és elmondják majd neked, hogy fájt nekik rendesen, amikor látták, ahogy a környezetükben a közvetlenebb gyerekek hogy csacsogtak és vihorásztak egymással, míg ők elvoltak a saját zárkózott kis világukban.
A nagyképűség és a bunkóság rossz, ezt senki sem tagadja, viszont az is, ha elfojtod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!