Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan válhatnék magabiztosabb...

Hogyan válhatnék magabiztosabbá, talpraesettebbé?

Figyelt kérdés

17 vagyok és ahogy idősödöm egyre nagyobb problémát okoz a magabiztosság és talpraesettség hiánya. Sokszor fordul elő velem pl h órán kérdez valamit a tanár és eszembe jut a válasz, (ami egyébként jó lenne) de nem merem kimondani, mert rögtön elbizonytalanodom. Vagy például sokszor jövök zavarba olyan helyzetekben, amiket mások a legnagyobb lazasággal képesek kezelni. Illetve az is nehézséget okoz sokszor, hogy kiálljak a magam igazáért. Nem azért, mert nem tudnék érvélni mellette, azt hiszem egyszerűen csak azért, mert félek a konfliktushelyzetektől.

Úgy érzem néha, hogy semmi önbizalmam és elég szar, minden élethelyzetben azt hiszem. Szeretnék ezen változtatni, magabiztosabb akarok lenni, de fogalmam sincs hogyan érhetném ezt el.

Tudnátok mondani pár tanácsot, tippet?

Privátban is szívesen fogadom a válaszaitokat:)

2017. szept. 28. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem segített az, hogy korrepetáltam/tanítottam más embereket. Az elején izgultam, de aztán egyre jobb lett. Persze nyilvános kérdésekre én sem merek most sem nyilvánosan válaszolni.

A másik dolog pedig a sport, ami azon segített, hogy ne zárkózzak annyira be.

2017. szept. 28. 18:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Sikerélményekkel. Sokféle irányba indulhatsz, van agyad, van tested, van lelked

Az agy: megtanulsz valamit.

Test: ma még,csak egy fekvőtámasz megy de egy hónap múlva kettő, egy év múlva 130. Harcművészeti irányzatok.

Lélek: Ezek a hitrendszerek: Buddhizmus,Kereszt,szcientológia,pszichológia,emberismeret...

Kell egy alap, amire építkezel.

2017. szept. 29. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!