Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az IQ és a humor! Összefügg?...

Ka.ka.o kérdése:

Az IQ és a humor! Összefügg? Szükséges hozzá műveltség is?

Figyelt kérdés

Humor alatt a minőségi humort értem, nem a bugyuta vicceket.

A feltevésem tehát:

Akinek igazán jó a humora, magas az intelligenciája. Fordítva nem kell, hogy igaz legyen.

Van egy férfi, akiről az égvilágon semmit sem tudtam, csak hallottam a hangját, a beszédstílusát, és a humorát. Főként a humorából arra következtettem, hogy átlagon felüli intelligenciával rendelkezik. Aztán megtudtam róla, hogy mérnök. Ezt úgy vettem, mint ami igazolta a feltételezésem. De IQ-tesztet nem töltettem ki vele.

2017. szept. 27. 23:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A kutatások szerint a humor és az intelligencia gyakran együtt jár, akinek kifejezetten jó a humora az igen nagy valószínűséggel intelligens is. Ha a google-ba beütöd a humor intelligencia vagy a humour intelligence szavakat, meggyőző mennyiségű olvasnivalóra lelsz a témában amik ezt alátámasztják.
2017. szept. 28. 22:45
 12/13 anonim ***** válasza:

"Akinek igazán jó a humora, magas az intelligenciája. Fordítva nem kell, hogy igaz legyen."

Ez ebben a formában azt jelentené, hogy a humor magas intelligenciát okoz.

Esetleg az lehet igaz, hogy a humorérzék alapfeltétele az intelligencia (kell valamennyi ész ahhoz, hogy értelmezze valaki a szavak értelmét – bármilyen szövegben, nem csak humorosban).

Apropó mi szerinted a "minőségi humor"?

2017. szept. 29. 10:54
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Istennek nincsen humorérzéke

(Albert E)

Inkább nincs összefüggés, mint van az IQ és a humor között. Az vizsgálnám, milyen végzettségű emberek poénjait értjük, az IQ-t kizárva, hiszen Michel Wild-nek is jóval az átlag feletti 220. Humora mindenkinek van, csak nem értjük(abban a helyzetben)

2017. szept. 29. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!