Hogy nevezik azt, aki azt mondja egy helyzetre, hogy "a hattyúk halálát játssza", mikor?
Nem értem a kérdésedet!
1. Hogy nevezik azt az illetőt akoIch ezt mondja?
2. Hogy nevezik azt a helyzetet, szituációt, amikor valaki ezt mondja?
3. Mi az a "mikor?" a kérdésed végen?
4. A kifejtésed is kérdés, hogy ezt jelenti-e, vagy egy közlés?
A kérdésem lényege, hogy hogyan nevezik azt embert, aki nem veszi komolyan a dolgokat: szarkasztikus, lelketlen vagy mi?
(Ez csak egy pl.: lett volna attól, aki a fenti kifejezést használta egy helytelen helyzetben).
Mármint cinikusan viselkedik az az ember aki azt mondaná a másikra,hogy "Na,ez megint már megint a hattyúk halálát játssza".
Aki pedig "játssza" az eltúlzó,hisztérikus,nyavalygó.
[link] :)
Amikor x túl tol valamit. Ellentéte: Bagatellizál.
Pl. A dohányos elbagatellizálja az egészségügyi hátrányait a ciginek.
Eljátsza a hattyú halálát, amikor ideges, mert csak azért ideges, hogy valaki kimondja a varázsigét: inkább gyújtsál rá.
Vagy, amikor leszokik a dohányzáaról és úgy adja elő: Majdnem meghallam...szenvedtem...megőrültem majdnem...(lsd:nikotin reklám is így manipulál: "Megőrül egy cigarettáért?")
Szóval előadja a hattyú halálát, amikor évek után is,azt mondja: "Még mindig úgy érzem, szívesen rágyújtanék"
Miért? A tisztelet, elismerés miatt. Ilyenkor meg kell veregetni a vállát, és megdicsérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!