Ártatlan kérdés! Miért van az, hogy amerikai filmekben az "orvos" szerepet 10-ből 8 esetben fekete-amerikai játssza el?
Egyáltalán nem rasszista szándékkal kérdezem, csak már egy jó ideje feltűnt. Azután jutottam el arra,hogy feltegyem a kérdést itt, miután az Útvesztő 2 című filmben(is),amit most nézek éppen,meglepetésemre fekete játssza az orvos/kutató, szóval a fehérköpenyes félistent.
Figyelembe véve az afroamerikaiak népességen belüli arányát, ez nem túlzó egy picit?
Vagy így próbálják motiválni a fekete fiatalokat a tanulásra? Teljesen elfogulatlanul,és kíváncsian kérdezem.
Az elfogult véleményemet nem írom le,nehogy töröljék a kérdésem, bízom a "véleményszabadságban" az oldalon.
18/Lány
Arra törvény vonatkozik, hogy a szereplők hány százalékának kell nem europidnak lennie.
De amúgy ahogy végiggondoltam, én nem ismerek olyan orvosos filmet vagy sorozatot, ahol a doki fekete volt, kivéve a Dr House-ban az egyik. De a Vészhelyzetben, Grace klinikában, Lost-ban fehérek voltak a dokik.
Én is túlnyomórészben fehér orvosokat látok a filmekben/sorozatokban.
De az is igaz, hogy amerikában ahol rengeteg etnikum megtalálható elvárható a realitás és azok valamilyen szinten történő reprezentálása. Főleg a feketék esetében, hisz ők a második legnépesebb rassz az US-ben.
A film első részében meg az egyik főszereplő valamilyen ázsiai gyökerekkel rendelkezik. Ez is lehetne "probléma".
Az amerikai filmekben előírás, hogy xy mennyiségű ( értsd: ennyi ember ) fekete színész kell a filmbe ( hogy ne lehessen rá mondani, hogy rasszista ).
Nem kizárt, hogy hátsó szándék is van, hogy motiválják, de az is lehet, hogy csak nem akarják megölni az osszeset, ezért ő az orvos ( mármint a fekete )
Régen szinte volt kvóta, ha csapatról volt szó.
A főhős nyilván fehér, ahogy a főhősnő is.
Aztán egy afroamerikai meg egy kínai, japán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!