Mit jelent pontosan az antiszociális?
Utolsó, nem keverek össze semmit semmivel. A kommentemben az antiszociális terminológiai és köznyelvi használatának különbségére hívtam fel a kérdező figyelmét. Az pedig tény, hogy a köznyelvben az antiszociális jelzőt a barátságtalannak tartott és/vagy visszahúzódó emberekre használják. Ez kétségtelenül egy félreértésen alapul, hiszen a pszichiátriai szaknyelvben a szociális interakciókban való részvétel hiányát valóban az aszociális szó jelöli, ez azonban a köznyelvben nem terjedt el, szemben az antiszociálissal.
Ahogy tehát már elmondtam, csak nem sikerült felfogni, a kérdezőt antiszociálisnak hívók nyilván a köznyelvi jelentésében használják a szót, hiszen laikusok. Így aztán mindegy, hogy a pszichiátriában mit jelent ez a szó. Ez fordítva is igaz. Ha a kérdező arra kiváncsi, hogy mit jelent a szaknyelvben az antiszociális, akkor nem random emberektől kell megkérdezni, hanem elolvasni a pszichiátriai szakirodalomban.
Utolsó, legközelebb olvasd el figyelmesen a kommentemet, próbáld meg értelmezni, aztán ha sikerül, akkor kezdj el okoskodni. Komolyan, mostmár odáig jutottunk, hogy félanalfabéták kezdenek el javítgatni engem, akik két összetett mondatot nem tudnak megérteni, csak beböfögik ide az okosságaikat, mert azt hiszik, egyedül ők hallottak az aszociális szó létezéséről.
"félanalfabéták kezdenek el javítgatni engem". Engem, Torma Andrást a tévedhetetlent, a tökéletes válaszok adóját, az embert aki leereszkedett a piedesztálról hogy minden ostoba lényt vezessen a fény felé; az Istent akinek bölcs szavain csüng a pór nép; a mestert aki bárkit elkápráztat egy-egy ritkán használt kifejezés villogtatásával azt bizonyítva hogy ő, Ő az aki mindenki másnál intelligensebb és nem is vagyunk méltóak arra hogy részesei legyünk a Tudás megismerésének.
Jó nagy arcod van, ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!