Mi a véleményetek arról, hogy egyre több pár hetes-hónapos kisbaba egyenesen, sőt erősen belenéz a fényképezőgépbe vagy telefonba, amikor róluk készítenek képeket?
Figyelt kérdés
Számomra ez a tudatosság és erős tekintet nagyon furcsa még ebben a korban.
Köszönöm a komolyabb válaszokat. 27N
2017. szept. 20. 19:44
1/8 A kérdező kommentje:
4-5 éves koráig egy gyereknek többször is kell szólni, hogy figyeljen, emiatt is furcsa nekem ez a tudatos nézés már pár hetes korban is.
2017. szept. 20. 19:48
2/8 anonim válasza:
A barátnőm unokahuga járni se tudott még, de feloldotta a billentyűzetet, elindított játékokat, stb. Születésüktől minden nap az arcuk előtt van a kütyü, a fényképezés, stb. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz kisiskolás meg tini korában...
3/8 anonim válasza:
Mert nem tudják, mi történik. Az oviban pedig a nagyobbaktól is azt látják, hogy ha fotóznak, akkor szépen kell állni.
Egy egy-másfél évesnek ijesztő élmény lehet, ha közelről fotózod, egy hároméves viszont simán elkéri a gépet, és ő fotóz vele.
4/8 anonim válasza:
Szerintem kicsit túlmisztifikálod.
5/8 anonim válasza:
Egy újszülött tér- és mélységérzékelése jóformán nulla, arra néz, akinek a kezében a fényképező van, nem bele a gépbe, mert még azt sem tudja, hogy mi az. Nem kell többet belegondolni.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Valóban többet gondolok bele egy kicsit, mert úgy tűnik egyesekelnél, hogy tényleg erősen belenéz, mintha tudatos lenne :) Vannak kisbabák, kisgyerekek, akiknek lágyabb, lazább a tekintete.
2017. szept. 21. 03:34
7/8 A kérdező kommentje:
*egyeseknél
2017. szept. 21. 03:35
8/8 anonim válasza:
Az első pár hónapban a kisbabák még nem látnak élesen. Az anyaméhben már kinyitják a szemüket, de nyilván a nagyon kevés fényen kívül, ami a hasfalon átszűrődik nem sokat látnak, úgyhogy minden új nekik, mikor megszületnek. Mivel rosszul, homályosan látnak, az erősebb ingereket (fény, kontrasztosabb, éles kontúrú dolgok) könnyebben meglátják. Érdeklődnek a számukra ismeretlen ingerek iránt, ezért merednek a fényképezőgépre, telefonra, lámpára, stb. Engem is szeretnek nézni, mert vastag, fekete keretes szemüvegem van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!