Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez most a személyiség fejlődés...

Ez most a személyiség fejlődése, vagy visszafejlődése?!

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre hogy az utóbbi 4-5 évben sokat változtam. Szóval régebben a személyiségemet talán úgy lehetett volna legegyszerűbben összefoglalni, hogy megfelelési kényszeres és kényszeres poénkodó. Szófogadó gyerek voltam még 20(!) évesen is, főleg a vallás hatására nálam gyakorlatilag kimaradt a lázadó kamasz korszak. Tanultam, mert azt mondták

kicsit visszahúzódó voltam, csak a régi ismerősökkel igazán vidám, de velük aztán folyton röhögtem. Igyekeztem mindenkivel kijönni, és minden társaságba beilleszkedni. Nyugodt természetű voltam, de időnként szerettem "okoskodni".

Zenei ízlésemet tekintve egyértelműen "metálos" voltam, a környezetemben a többség azt hallgatott.

Sokat ültem a számítógép előtt.

Egyáltalán nem érdekelt a sport, mert fizikailag nem fejlődtem tőle látványosan. Vékony voltam és az vagyok ma is.

Amióta elkezdtem úgy dolgozni hogy azért pénzt is kapok megváltoztam.

Nem viccelődök annyit mint régen, nem azt mondom hogy totál besavanyodtam, de nem érzem szükségét fél percenként megpróbálni megnevettetni a környezetemet. Mindenféle zenét hallgatok, tényleg elég sok műfajt, és hallás alapján, a szöveget is "elemezve" eldöntöm az adott számról hogy tetszik-e. Ezt kb. Az első 30-40 másodperc után.

Ha valaki hülyeséget mond, és látom hogy az illető amúgyis hülye, már nem vitázom, nem próbálom felvilágosítani hogy a dolog másként van mint ahogy mondja. Önszántamból elkezdtem futni, biciklizni és súlyzózni is. Pedig igazából most sincs látványos fejlődés. Most is vékony vagyok, de mégse érzem hogy jobb a gép előtt gubbasztani.

Azonkívül régen igyekeztem mindent megtanulni, megjegyezni. Ma már inkább gondolkodom, és néha rámjön a "brainstorming".

Ha valami érdekek akkor célzottan rákeresek neten. De ha például nem tudok bemagolni egy számadatot ma már nem csinálok belőle ügyet.

Mindenütt lehetőségeket látok, és keresem hogy min lehetne változtatni. Például eldöntöttem hogy nem akarok egész életemben alkalmazott lenni, és arra várni hogy egyszer majd nyugdíjaznak, és keresem az alternatív jövedelemforrásokat. Pedig anyám mindig azt mondta két verés között: "Tanulj hogy majd legyen egy jó állásod."

Ja, és mostanában kicsit agresszív vagyok. Ha például beszólnak, akkor a fellépésem nem mindig korlátozódik a "verbális hadviselésre". Hanem előfodul hogy ütök.

2017. szept. 19. 21:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak önálló lettél, beléptél a dolgozók világába. Most keményedsz meg, nyílik ki az öntudatot. Sokan mondják, hogy kamaszként fejlődik ki a személyiség, de ez baromság. Akkor fejlődik ki, amikor az embert hagyják kibontakozni. Téged nem hagytak, mert ilyen jó kisfiú szerepébe kényszerültél, de most senki nem korlátoz. Úm mélyvízbe dobtak.
2017. szept. 20. 02:32
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem anno a kémia tanárom azt mondta hogy aki nem tiniként éli ki a lázadó korszakát akkor majd huszas éveiben fogja.
2017. szept. 20. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!