Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem leszel öngyilkos?

Miért nem leszel öngyilkos?

Figyelt kérdés
Ha volt már olyan mély ponton az életed, hogy minden nap eszedbe jutott az öngyilkosság gondolata, miért nem tetted meg? Mi akadályoz meg abban hogy megtedd? Ha nem lenne miért, kiért élned, megtennéd?

2017. szept. 18. 20:53
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
8-as hidd el fordítva van az amit írtál.
2017. szept. 18. 21:18
 12/40 anonim ***** válasza:
86%

Túl sok tervem van még. Világgá menni, nyelveket tanulni, saját telket venni kis házzal és kutyával... Csellózni tanulni, zenét írni...

Most tök egyedül élek, két éve a kutyát sem érdekli mi van velem. Reggel munkába indulok, este angolozok és sétálok a városban... Mindig ugyanaz... Csak azért nem teszem meg, mert még elhiszem, hogy jobb lesz. :)

2017. szept. 18. 21:19
 13/40 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, te hogy-hogy élsz még?
2017. szept. 18. 21:23
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, nem olvastam kommenteket.

Csakis a szüleim miatt nem tettem még meg, meg amiatt, hogy néha még reménykedtem benne, hogy talán jobb lesz. Meg néha próbálom elhitetni magammal, hogy nem kell ezt olyan komolyan venni, úgyis meghalok egyszer, nem kell "siettetni"...

Kezdenek elfogyni a motivációim ilyen téren, de ezek miatt nem lettem EDDIG öngyilkos.

2017. szept. 18. 21:24
 15/40 anonim ***** válasza:
97%
Az öngyilkosság egy végleges megoldás egy átmeneti problémára. Halottak még nagyon sokat lehetünk, de az élet meg rövid. Próbálok kihozni belőle a legtöbbet.
2017. szept. 18. 21:35
 16/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Aki kérdezte, annak a válaszom, hogy nem tudom.

2017. szept. 18. 21:36
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Megfogadtam magamban hogy várok előtte 3 napot. Az alatt mindig történik valami jó., ami miatt folytatom tovább.
2017. szept. 18. 22:01
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Mi akadályoz meg abban hogy megtedd?

-A remény, hogy majd jobb lesz.

Ha nem lenne miért, kiért élned, megtennéd?

-Nincs miért, és kiért élnem, de az előbbi válasz miatt nem teszem.

Most épp teljesen jól vagyok, de már sok éve depresszióban szenvedek. Mindig van egy pár nap, vagy hét mikor minden okés, csak hogy ne vessek véget mindennek. Már nem tudom meddig bírom ezt, hogy csak a remény tart életben.

2017. szept. 18. 22:07
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok teljesen biztos módszert és nem akarok mégnyomorultabban tovább élni, pl úgy, hogy el se tudom látni magam vagy ilyesmi.

De mindig megnyugvással tölt el, hogy egyszer úgy is vége lesz.

2017. szept. 18. 22:16
 20/40 anonim ***** válasza:
44%
Én elég gyakran voltam depressziós egy pár évvel ezelőtt. Nagyon erősen szorongtam az iskolában, gyakran szédültem, fájt a fejem. Volt, hogy annyira rágörcsöltem egy szóbeli feleletre, hogy előző éjjel csak sírtam és nem bírtam elaludni. Ráadásul mindig is szörnyen magányos voltam, szinte sosem volt egy barátom sem, és az osztálytársaim folyton azt éreztették velem, hogy csak egy szerencsétlen senki vagyok, akinek semmi keresnivalója nincs közöttük. Régebben nagyon sokszor összevesztem a szüleimmel és a húgommal, ami után mindig mardosott a büntudat. Akkoriban néha megfordult a fejembem, hogy ha véget vetnék az életemnek, talán mindenki jól járna. De aztán rájöttem, hogy ez baromság. Azóta már megtanultam szeretni és elfogadni magam. Bár, a barátkozás még mindig nem megy, a családommal úgy érzem jobb lett a kapcsolatom, többet beszélgetünk egymással és kevesebbszer akadnak nézeteltéréseink. 17/L
2017. szept. 18. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!