Szerintetek akarmikor betorhetnek hozzank? Akar most is?
Ismered azt a sztorit, hogy két haver megy az erdőben, és egyszercsak felbukkan egy medve, mire az egyik elkezd baromi gyorsan futni. A másik odaszól neki:
- Mit rohansz, a medvénél úgysem vagy gyorsabb!
Mire a másik:
- Nekem nem kell a medvénél gyorsabbnak lennem. Nekem csak nálad kell gyorsabbnak lennem.
Na így van ez a betörés elleni védekezésnél: tegyél fel ajtórácsot, ablakrácsot, riasztót; elég pont annyit, hogy a betörő ne téged válasszon, hanem a szomszédaidat.
Nem fogok hazudni, bármikor betörhetnek. De, jobb lenne fegyvereket tartani, ezeken kívül még ott vannak a riasztók, kutyák, automatikusan felkapcsoló reflektorok.
Nekem nem kell kutya, mert nem vagyok félős. Nálam kések, buzogányok, számszeríjak, paprikaspray, baseballütő, és balta van itthon. És nem gondolkodnék, ha használni kéne.
Én nem szoktam ilyeneken agyalni, de ha félsz és megnyugtatna, akkor vegyél egy gumilövedékes puskát, és csőre töltve támaszd az ágyvégéhez, vagy tegyél egy bozótvágót a párnád alá. Vannak legális lehetőségeid az önvédelemre, és pár éve már arányosnak se kell lenni. Bármivel megvédheted magad, ami a kezed ügyébe kerül, nem kell mérlegelned.
Amúgy én tanyán élek 30 éve, szomszédok nincsenek, de nem tartok ilyesmitől. Azért kutyák és kamerák vannak nálam is, de önvédelmi fegyverem nincs.
A fegyverekkel több baj van:
1. Nem tartod elzárva, akkor esetlegesen a saját gyereked lövi vele agyon a fél szomszédságot.
2. Nem tartod elzárva akkor a betörő találja meg, lenyúlja és majd magyarázkodhatsz a bíróságon hogy miért a te fegyvereddel rabolnak ki embereket.
3. Elzárva tartod és esélytelen hogy elővedd mire betörnek.
Amúgy annak hogy megvernek nagyon kicsi az esélye, sajnos erre inkább öregeket néznek ki akik nem tudnak védekezni és nincs pénzük védelmi eszközökre. Arra hogy csak úgy betörnek, kifigyelve mikor nem vagytok otthon mr reálisabb esély van. Ahogy írják riasztórendszer, kamerarendszer, kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!