Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdemes ebben az esetben egy...

Érdemes ebben az esetben egy "kárörvendő" levelet írni?

Figyelt kérdés

Még évekkel ezelőtt öngyilkos akartam különböző okok miatt, akkor egy kedves ismerősöm olyanokat mondott, hogy reméli minél fájdalmasabb halálom lesz mert az öngyilkosok ilyen-olyan gyenge emberek és nem érdemelnek semmilyen együttérzést.

Ennek az ismerősnek a fia viszont néhány hete öngyilkos lett és arra gondoltam, hogy írok neki egy e-mailt a fiával kapcsolatban ugyanazokkal a szavakkal amiket ő mondott nekem amikor megfordult a fejemben az öngyilkosság.

2017. szept. 17. 11:43
1 2
 11/15 Mirk ***** válasza:
33%

A káröröm egy nagyon undorító tulajdonság. Egy gyászoló emberbe ily módon belerúgni még nagyobb szemétség lenne.

Neked hiába mondott bármit, nem lettél öngyilkos. Az ő fia meghalt. Szerintem rosszabbul járt nálad egy kicsit nem?

2017. szept. 17. 13:00
 12/15 anonim ***** válasza:
32%
Cigany vagy?
2017. szept. 17. 13:02
 13/15 anonim ***** válasza:
52%
A fiával történt a baj és nem azzal a személlyel,aki téged megbántott,ha a fia mondta volna neked,akkor más lenne.
2017. szept. 17. 13:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben csak annyit írnék neki, hogy "Hallottam, mi történt, őszinte részvétem. Tudom, mekkora veszteség ért és ha beszélgetni akarsz valakivel erről, csak keress meg. Megértem a fájdalmad, hiszen én is hasonlón mentem keresztül, csak a másik oldalról". Ebben nincs semmi kárörvendő, semmi gonoszkodó, de ha az illető visszagondol arra, mit tett veled, vélhetőleg elég rosszul fogja érezni magát.

2017. szept. 17. 17:32
 15/15 anonim ***** válasza:
én annyit írnék hogy: mit is mondtál régen? tudod amikor én akartam az lenni?(szépen feltenné a pontot az i-re) de csak akkor tedd ha nem zavarja a lekiismereted hogy lehetségesen te adod meg a kegyelemdöfést (persze nem biztos csak ugye kit tudja hogy mennyire van mélyponton)
2017. szept. 29. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!