Hogyan lehet megtanulni befogni a szankat?
Sokszor kapom magam azon, hogy beszelek akkor is, mikor senki se kerdezett es tudom, hogy senkit nem erdekel a mondanivalom. Le akarok szokni errol. Szeretnek megtanulni csendben maradni es befogni a szamat anelkul, hogy megbolondulnek.
Nem szeretnek beszelgetni, de sajnos mindig utolag kapcsolok, hogy be kellett volna fogni.
Hogyan tudnám ezt kivitelezni?
Sokszor foleg teljesen atlagos dolgokrol beszelek: ido, konyvek es ilyenek. Magamrol igyekszem minel kevesebbet pofazni de ugy erzem, megutalnak ha megszolalok.
Mit tegyek? (Nem tini vagyok, felnott es foleg a munkatarsaimmal valo beszedet akarom elkerulni, nem szeretném ha ok is utalnanak)
Lehet oltogatni nyugodtan :D
Oda kell figyelned önmagadra,mást nem tudok kitalálni,aztán majd megszokod,hogy csendben vagy.
És szólni kell a többieknek,hogy szóljanak rád,ha dumálsz.
Egyébként tbc-s vagy,hogy kell az oltás?
Ha extrovertált vagy, akkor sehogy. Létszükséglet számodra az állandó bálcsevej :D
Szóval olyanokat kell keresned, akik ezt elviselik, vagy így szeretnek! :)
pl én :D
Velem is ez van, de én tini vagyok, ennek ellenére leírom, hogy én mikkel próbálkoztam.
Naplót írtam,(Mostanában szüneteltetem) annak eldumálhatok mindent, a fogalmazást is gyakorolom közben és az írást is.
Vegyél magadnak egy kisállatot.
Neki is elmesélheted a mindennapi dolgaidat, nem fog rád unni, de legalább is nem hozza a tudtodra.
bájcsevej*
most nézem mit írtam :D nincs semmilyen bál :D
Esküszöm nem akarlak bántani, de ezt nem tudom becsomagolni selyempapírba!
Tapasztalatból mondom, hogy nem az a probléma, hogy beszélsz, vagy sokat beszélsz, hanem az, hogy unalmas amit beszélsz. Talán nem vagy érdekes személyiség, ezért a mondandód is érdektelen.
Ismerek embereket, akiket napestig tátott szájjal lehet hallgatni, a másik meg olyan, hogy minden mondandója annyira lebilincselő, mintha a szorzótáblát mondaná fel.
Ezen nem tudnak változtatni, mert ilyen a személyiségük.
Ha magukra kényszerítenének valami betanult viselkedésmintát, az erőltetett és őszintétlen lenne, az emberek hamar átlátnak rajta és kár erőlködni.
Annyit tudok tanácsolni, hogy fejleszd a személyiséged, legyen tartalmas a mondandód, addig meg lehetőleg ne szaporítsd a szót.
Az én drága emlékű Édesapám és a húgom olyanok, hogyha az örök élet elixírjének a receptjét mesélnék is el, a kutya nem figyel rájuk.
A hangszínük monoton, nyakatekert, többszörösen bővített mondatokat használnak, a hallgatóság már elfelejti az elejét, mire a végére érnek.
Komplikáltan, bonyolultan fejezik ki a legegyszerűbb dolgot is, mindent körbeírva, szájbarágósan.
Ráadásul minden történetüket Ádámnál és Évánál kezdik.
Talán nálad is az a baj, hogy nem vagy lényegre törő és sok a mellékes szál.
... vagy egyszerűen a közeget amiben élsz, nem érdeklik a könyvek, vagy az időjárás!:)
Próbálj meg érdekesebb dolgokkal előrukkolni, vagy néha csepegtess magadról is infókat, rögtön emberközelibb lesz a beszélgetés!
Köszi az eddigi válaszokat!
A helyzet az, hogy direkt magamról nem akarok beszélni. Pont ezt akarom elkerülni.
Rengeteg dolog érdekel, de ebbe "sajnos" nem tartoznak bele a celebek, a tévé és az abból folyó szhar... szóval nehéz, mert a ma menő dolgokkal nagyjából semmit se foglalkozom, csak a fejem fogom a sok hülyeségtöl. Emiatt persze sok beszélgetéshez egyből nem tudok hozzászólni. Kicsit visszahúzódó természetem van, túl óvatos vagyok főleg mások szerint. Azt hiszik, azért nem beszélek velük , mert biztos beképzelt vagyok vagy nem találom őket jófejnek, de erről szó sincs. Csak elkaptam egy beszédfoszlányt, amiben ezt állították rólam és rosszul esett. ... ebből indult a kérdés. Nem akarok magamról beszélni, de nem is akarom, hogy folyton csak ilyen "béna" hozzászólásaim legyenek vagy egyszavas válaszaim :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!