Mi az az egy tulajdonság, amit - ha lehetséges lenne - kitörölnétek az összes emberből?
Én el kellett gondolkodjak a kérdésen, sokan rávágják a számukra legidegesítőbb tulajdonságot, de én a legtöbb negatívumra eltudok képzelni egy helyzetet, ami valamennyire értelmet ad.
Pl. előítélet sok esetben az emberi jellemben védekezést jelent, ahhoz hogy valaki egészségesen kitörölje magából ezt, ahhoz helyettesíteni kéne a tulajdonságot egy kielégítő tudással, hogy az ember mindent ismerjen és tudjon, ezért nem lenne szüksége az előítéletre. Az ismeretlentől való félelemben teljesen normális reakció az előítélet.
A kétszínű viselkedést meg kétértelmű helyzetek váltják ki, egy ember nem képes mindig egyértelműen rálátni minden helyzetre, aképpen reagál rá, ahogy a mondás tartja "az éremnek is két oldala van".
Én ezek alapján az isten komplexust törölném ki, tehát az olyan embereket, akik folyton (saját kedvük szerint) megakarják változtatni a világot!
Érdekes meglátás... Van benne igazság és elgondolkodtatott a válaszod. Bár egyetértek azzal, hogy valamivel helyettesíteni kéne az elvett tulajdonságokat, a negatív előítéletről alkotott véleményem még mindig stabil.
Ámbár tény, hogy vele járna az emberek naivitásának növekedése is, ami elég veszélyes lehet bizonyos szituációkban...
Hm. Ezt még át kell gondolnom.
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat és az utolsó kommentálónak az eszmecserét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!