Miért mondják mindig azt az idős emberek hogy hideg szobában jo aludni?
Attól függ, mennyire hidegben.
Volt alkalmam anyagi okokból fűtetlen lakásban telelni, hát, nem kívánom senkinek. Mondjuk nem volt még csak meleg ruhám meg ágyneműm se, így pólóban, zokniban meg egy durva pokrócba bugyolálva aludtam, hát, sokszor ébredtem arra, hogy meg akarok fagyni.
Egyébként tényleg jobb nem felfűteni a hálószobát alvás előtt, túl melegben nem jó aludni (a nappali hőersékleténél valamivel hűvösebb ajánlott. Most a nappalinkban 24 fok van, a hálóban kb 18-20 lehet)
Ez igy van, sokkal jobban lehet aludni , pihenni egy hűvös szobába mint a melegben.
Próbáld ki, és rájössz hogy 6-7 óra elég abban a hűvösben pihenni, aludni és teljesen kipihenten ébred az ember.
Mert kellemesebb 18-20 fokban aludni, mint 30-ban.
Én télen a hálószobában nem szoktam fűteni sose, mert nem bírok melegben aludni, mindig felébredek :D
Azt is mondják, hogy: "Bezzeg az én időmben..." :D
Amúgy tényleg hideg szobában a legjobb aludni. Ott legalább izzadás nélkül lehet takaróval aludni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!