Milyen hideg szobában egészséges még aludni?
Jó kérdés. 8 fokban sem volt bajom, de a fejem ilyenkor paplan alatt van, ami már nem az igazi.
Ez egyéni. Én éjjel melegebb szobát igénylek, mint nappal, hiszen akkor nem mozgok, bár befűtöm a dupla takarómat. De az orrom kint van. Nekem 19 fok teljesen jó. De van, aki fagyban is nyitott ablaknál alszik (nálam ez az egyetlen tuti módszer a megfázásra)...
Orvosilag a 15-16 fokos szoba az egészséges alváshoz, nappalra meg a 18-20 fokos.
De nagyon sok helyen (Nyugat- illetve Észak-Európában) télen is nyitott ablak mellett alszanak a legtöbben - még a kicsi 2-3 éves - gyerekek is, és ott gyakorlatilag ismeretlen dolog a megfázás.
Attól tartok, hogy valami nem stimmel a fűtéssel, mert fájt a fejem többet hétvégente, amikor sokat ott vagyok, meg a szemeimben volt valami égő érzés. És most azt csinálom, hogy csak őrlángon hagyom a konvektort, amíg meg nem lesz nézetve. Bár, lehet csak beképzelem a kapcsolatot, mert parapetes a konvetor, amivel meg nem szokott gond lenni. Fura.
Amúgy jah ma azt csináltam, hogy kapucnis felsőben aludtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!