Milyen az a boldog ember? Mitől lesz valaki boldog ember?
Attól mert képes mindenben a jót meglátni, mosolyog és pozitív, még lehet boldogtalan.
Én például ilyen vagyok.
Sok igénye van az embernek élete során. Jó állás, párkapcsolat, egészség. Azt mondom ha ez a 3 sínen van, akkor lehet valaki csak boldog.
Van egy ismerősöm, aki ezt megmutatta nekem. Ő attól boldog, hogy különböző áltudományos dologban hisz, kikapcsolta magában a "Veszély!" szót, így minden szép és jó szerinte az életben. Bármi probléma van, majd elmúlik. Na ettől ő olyan boldog, hogy az katasztrófa.
Emellett egy érdekkapcsolatban éldegél, de ez is jó neki.
Minden, ami nőveli az emberben a hatalom érzését; boldoggá teszi. Nem a mosoly a boldogság az ismérve, mert az ember, akkor is mosolyt erőltet az arcára, ha a pokolban van, ha a helyzett, az illem megkívánja, így tanítják:mosolyogj. Nem számít, ha festett: mosolyogj.
A boldogság inkább az erővel van szoros kapcsolatban, egyfajta kiállás, és nem vigyor.
Elvégzed az egyetemet, diplomát kapsz. Érzed magad valakinek, hízik az ego. Megkapod a vágyott nőt, hízik az ego. Sokat keresel, hizik az ego.
Persze úgy értelmezzük, elérte a kitűzött célt, mert ambiciózus az illető, inkább a hatalomvágyó, a hatalom mindenkit megront, ezért a boldogság hajszolása teszi boldogtalanná a világod, hiszen mindig lesz nála jobb, boldogabb.
(Egyébként az okoskodás teszi boldoggá az
ez döntés kérdése.
ha valaki boldog akar lenni, akkor az lesz. minden egészséges ember képes erre.
persze a döntést követnie kell dolgoknak. Szükségleteink kielégítése és menedzselése az egyik alapja az egésznek pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!