Miért PONT bölcsészekre mondják, hogy nem fognak tudni megélni?
Figyelt kérdés
Pl. a színművészek nem keresnek Magyarországon sokat. vagy aki elvégzi a Zeneakadémiát, aztán éhező Mozart lesz... Miért pont a bölcsészeknek mondják mindig, hogy haszontalan a képzésük?2017. szept. 9. 21:58
1/8 anonim válasza:
Mert a bölcsész tevékenysége az átlagembernek olyan megfoghatatlan. És nincs is olyan foglalkozás, hogy bölcsész, de egy bölcsész végzettségű ember elég sok mindennel foglalkozhat.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát de nem is az lesz a munkája, hogy bölcsész, ahogy a másiknak se az, hogy zeneakadémista.
2017. szept. 9. 22:10
3/8 anonim válasza:
Sok bölcsész nem tud elhelyezkedni a szakmájában. Tehát, pl. könyvtárosból többet képeznek, mint amennyi szükséges, ezért egy részük pénztáros lesz vagy hasonló. Ráadásul, sok bölcsészirányú munka sem fizet jól.
4/8 Metionin válasza:
Mert általánosítanak és mert a bölcsészkaron van minden, amit máshova nem tudtak berakni. A legtöbben a filozófusokkal, szabad bölcsészekkel, ilyesmikkel azonosítják a bölcsészkart, pedig található ott sok más is, pl. a nyelvek, a pszichológia. Amúgy én mindkét szakomra megkaptam, hogy na ezzel se lesz munkád (egyik természettudományi, a másik nyelv) meg hogy na és az mit csinál, és valóban hullottak rám is a "vár a meki" típusú megjegyzések. Ennek ellenére most a nyelvszakkal kaptam munkát, holott bizonyos ttk-s tanáraim mindig is mélyen lenéztek, amiért a tudomány mellett egy "alantas, bölcsész hülyeséggel" is foglalkozom. Nem mintha ez nem lenne tudomány, én mindkét diplomámat ugynaannyira tartom, szerintem egyformán dolgoztam mindkettőért. Csak ezt menő emlegetni, ez a szállóige. Érdekes módon a tömegesen képzett más szakoknál fel sem merül a mekis téma, pedig van jópár képzés, ahol a végzettekből már Dunát lehetne rekeszteni.
5/8 A kérdező kommentje:
A második válaszoló vajon elolvasta a kérdésemet? Félreértés ne essék, nem amellett érvelek, hogy bölcsésznek lenni kifizetődő, de a Zeneakadémiáról talán milliomosok jönnek ki? Vagy aki tengerbiológusnak tanul?
2017. szept. 19. 09:17
6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: melyik más képzésekre gondolsz?
Én amúgy nem kívánok rosszat senkinek, de pl. a volt osztályunkból az egyik srác jelentkezett a színművészetire, nem vették fel. Jó, akkor elmegy a zeneakadémiára. Most valamelyik konzervatóriumba jár. Őrá se mondja senki, hogy nem fog megélni.
2017. szept. 19. 09:19
7/8 Metionin válasza:
Pl. jogász, közgazdász, annyi van belőlük mint a fene.
8/8 A kérdező kommentje:
igen, ez is igaz
2017. szept. 21. 19:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!