Szerinted hogy lehet megélni, lakni huszon-pár ezer forintból? Mert az állam ennyit ad azoknak, akik betegség, lakóhej vagy idős koruk miatt nem találnak munkát.
Ha többet adna, másnap nem dolgozna senki.
Ennyi.
Nem, de ez a gazdasági teljesítménytől függ, hogy mennyi a maradék amit szét tudnak osztani.
Ha erősebb lesz a gazdaság több pénz lesz.
Most be kell érni kevéssel, fizikailag nem lehet több.
"...de ez a gazdasági teljesítménytől függ, hogy mennyi a maradék amit szét tudnak osztani."
Ez ugye az árakra is igaz lesz, tehát ha jobb lesz a teljesítmény, akkor olcsóbb lesz minden?
Ennyiből valóban nem lehet megélni, de mint az előttem írók mondták, hogy ha 100 ezret adni az állam akkor nagyon kevesen dolgoznának.
Ez egy jóléti szociális juttatás, amit az állam fizet. Az emberek véleménye megoszlik, hogy mennyi lenne az ideális. Most nem írnám ki, hogy én mennyi segélyt adnék, mert nem akarok vitát ezen az oldalon.
Aki még megteheti, annak arra kell törekednie, hogy egy ilyen időszak ne tartson sokáig, tudom, hogy nem egyszerű, de lehet az önkormányzathoz fordulni szociális alapon, esetleg olyan munkát keresni, hogy legyen lakhatási támogatás, vagy munkás szállás, ha a közelben sehogyan nem sikerül.
Más a helyzet, ha valaki beteg vagy idős, mert a betegség eleve korlátoz, és az idős ember sem lesz fiatalabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!