Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit várnak el egy 13-12 Éves...

Mit várnak el egy 13-12 Éves gyerektől?

Figyelt kérdés

Ezt azért érdekes mert kíváncsi vagyok az emberek véleményére ! Leírom pár pontot és írjátok le hogy mit gondoltok ha egy 12-13 éves gyerek csinálja vagy hogy mit csinálhat vagy hogy meddig mi a maximum! (Tudom hogy hülyén fogalmaztam ezt még 😂)

-facebook

-játszótér

-valakivel járni

-tanulás

- barátokkal találkozgatni

-smink

-szexualitás

-konditerem-futás

Na és most arra gondolok hogy mondjuk a sminknél csak egy kis halvány rúzs! Vagy hogy tanulás : a nagyon fontos ez legyen az első! Remélem értitek 😂 ez nem.igazán kérdés de hasonló, ezeket csak példának írtam!!! Szóval ha értitek válaszolja tök 😊 De csak ha értitek 😊

2017. szept. 5. 20:29
 1/9 A kérdező kommentje:

Ja és kihagytam még pár dolgot:

-meddig maradhat fent?

-telefon

-selfie

:)

2017. szept. 5. 20:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudjon értelmesen köszönni, bemutatkozni, meg ha valami egyszerű kérdést tesznek fel neki, arra egyszerű értelmes összefüggő választ tudjon adni.

Kb ennyi "elvárásom" van.

2017. szept. 5. 20:31
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Amit elvárnék egy 12-13 éves gyerektől:

-Tanulj rendesen, gondolj a tovább tanulásra

-Tűzz ki célokat, amiket szépen lassan elérsz

-A sminket még felejtsd el

-Nagyon válogasd meg a barátaidat, mert könnyű rossz emberekkel találkozni

-A szexhez még fiatal vagy, várj vele még 4-5 évet

-Legyél kedve, udvarias, előzékeny

-Sportolj (konditerem, bringázás, futás)

2017. szept. 5. 20:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2017. szept. 5. 20:38
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

Ha hibázol és ezt megmondják neked, akkor ne te legyél felháborodva, kérj elnézést és tanulj a hibádból.

Imádom, amikor a lépcsőn ülnek a 12-13 éves gyerekek, mondom nekik, hogy menjenek arrébb, mert fel akarok menni és ők kezdenek el pampogni, hogy mit képzelek magamról (természetesen cigivel a szájukban, köpködve), olyan nehéz megállni, hogy p*fán ne b@sszam ilyenkor ezeket. Szóval ezzel vigyázz.

2017. szept. 5. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

-facebookot nem tartom jónak, de megtiltani se lehet, már lassan telefonnal a kezükben születnek a gyerekek..inkább a szülő feladata lenne arra nevelni a gyereket, hogy kiszűrje a sok szemét közül a jó dolgokat az interneten (nem csak facen) és a gyerek tartsa fontosnak, hogy értelmes dolgokat nézzen, ne csak azért, mert anyuka megtiltotta a többit.

-Játszótérre én 18 éves koromig kijártam haverokkal, csak dumálni, meg néha hintázni, csak 1-2 leszakadt hinta után megkértek hogy ne menjünk oda többet..de 12-13 évesen simán el lehet lenni egy játszótéren, csak már kicsit komolyabb viselkedéssel, ne ovodásnak nézzenek...volt hogy csak a padon beszélgettünk azért mentünk oda.

-ha lenne gyerekem, főleg ha lány lenne, nem szeretném, hogy "járjon" valakivel, persze az ismerkedés az természetesen rendben van sőt szükséges is, ha az ember nem egy 40 éves szüzet akar nevelni a gyerekéből..de maradjon csak beszélgetés szinten a dolog.

-tanulás legyen fontos, hogy később ne az akadályozzon meg az álmaid megvalósításában, hogy nem voltál jó tanuló..ezt a kaput hagyd nyitva magadnak. ki tudja még mit akarsz kezdeni az életeddel és ahhoz milyen iskolai eredmények kellenek.

-de ne zárkózz be és ne bújj a könyvek mögé egész suli alatt, legyen időd barátokkal elmászkálni, szocializálódni, mert később nehezen fog menni.

-a sminkről mindenkinek más a véleménye, izlésesen szerintem 13-14 évesen el lehet kezdeni, de tudd hány éves vagy, ne akarj 18nak vagy idősebbnek kinézni. csak visszafogottan..

-szexualitást már kifejtettem szerintem a "valakivel járni" részben, szóval szerintem maradjon az ilyen fiatal az ismerkedős beszélgetős szinten mert ha ilyen tudatlanul neki áll egy kisgyerek, abból jó nem sül ki. tönkre teheti lelkileg, vagy testileg is.

-konditerembe nem mennék ennyi idősen, mert súlyzós edzés még túl korai, a futógép , bicikli stb meg lehet pótolni valódi futással, meg biciklizéssel, görkorizással stb..de valami sportot, mozgást mindenkinek kéne választania.

hát ennyi :)

2017. szept. 5. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:

- értelmesen tudjon kommunikálni (ebbe beletartozik az udvariasság is),

- tanuljon normálisan, de ne menjen a játék rovására,

- ugyanez fordítva is igaz legyen,

- informatikai bohóckodás (közösségi cuccok, játékok) módjával,

- sport(ok)ra való minimális igény,

- tudomásul vétele annak, hogy a szex (és a "nőieskedés") még odébb van,

- szófogadás legalább a szülőnek, nagyszülőnek, tanárnak. Ha ők mondanak valamit, azt okkal teszik! :)

2017. szept. 5. 21:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2017. szept. 6. 00:54
 9/9 anonim ***** válasza:
11%
Szívesen, de már menj aludni, holnap iskola :DDD
2017. szept. 6. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!