Hogy tudnám lerombolni ezt a gátat az agyamban?
Ahhoz hogy megértsd a komolyabb tantárgyakat ahhoz már az agyat más részét használod. Egy rakat tantárgyban csak magolni kell.
Úgy tudod lerombolni hogy edzed az agyad, sokat használod, utána egyre könnyebben érted meg a bonyolultabb dolgokat, megtanulsz másként gondolkodni mint eddig, és utána simán menni fog.
Illetve az is fontos, hogy jól magyarázzák el a leckét.
Szia :)
Furcsa módon pár éve nekem is ugyan ez volt, és én is 17 voltam ekkor. Úgy éreztem nem értem, nem igazán tudom fel fogni a dolgot. Gondolkodnom kellene, de nem tudok, nem fog az agyam.
Én úgy éreztem ilyenkor (10-11.) megváltozik a tananyag, de többen is mondták ezt, akár a szüleim, akár a matematikus jelölt öcsém, hogy itt valami megváltozik. Eddig a matematika intelligencáiról és gondolkodásról szól. Itt viszont absztrakt szintekre lép. Ilyenkor derül ki, hogy ki az isten adta tehetség -mint például az öcsém- vagy neki kell ülni tanulni.
Két dolgot tehetsz:
#1 Ha szeretnéd ezt a vonalat (valami matek alapút): rengeteget gyakorolsz, ha kell elmész matektanárhoz. összeülsz a többiekkel megbeszélni az anyagot és még többet gyakorolsz
#2 Azt teszed amit én: elengeded, és megnézed mi az amiben még jó vagy és érdekel. Számomra ez volt életem egyik legjobb döntése, pedig nagyon tehetségesnek tartottak informatikából és korábban matematikából.
Sok sikert! :)
Ha esetleg szeretnél beszélgetni, így erről (akár te is kedves olvasó), írj nyugodtan privátot!
Alszol eleget?? Az alváshiány úgy kiüti az embert, mint a tömény szesz: ködben úszik minden. Ráadásul nem mindegy, mikor alszunk. Hiába van meg a nyolc óra, ha az nem este 9-től reggel ötig tart. Persze, így is pihenünk, de nem lesz az igazi.
Aztán a megértéssel kapcsolatban megjegyzem, hogy csak úgy értünk meg új dolgokat, ha a régieket már értjük. Ellenkező esetben felhalmozódik a meg nem értett tudásanyag, mint valami törmelék, és alig vesszük hasznát.
Nem lehet a határérték fogalmát megérteni, ha a függvény fogalmát sem értjük.
Vagyis vissza kellene menni az időben, addig a pontig, amikor először nem értettél valamit és most megérteni, most elgondolkozni rajta és megfejteni, megfejteni, mint valami rejtvényt, és így haladni előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!