Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Manapság már az a baj, ha...

Manapság már az a baj, ha őszinte az ember?

Figyelt kérdés

Felfedeztem, hogy ezen az oldalon ha őszinte vagyok, lepontoznak. Hozzáteszem semmi bántót vagy sértőt nem írok. Nem személyeskedek. Még a csúnya szavak használatát is kerülöm.

Fura hogy mindenki azt hangoztatja, hogy legyünk őszinték. Az az elismerésreméltó, ha ki mered mondani amit gondolsz. És tessék a valóság az, hogy az emberek mindent megpróbálnak inkább a szőnyeg alá söpörni.

Esetleg valaki beszélgetni erről? Ti mit gondoltok, jó őszintének lenni, vagy sem?

2017. szept. 1. 13:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek olyan közegben lenni, ahol lehetek őszinte.

De ehhez a a mások, felém irányuló őszinteségét is el kell tudni fogadni.

Normál esetben az ember a családjában és a baráti körében lehet őszinte, a külvilág felé nem mindig célszerű, a kegyes hazugság szükségességéről meg ne is beszéljünk.

Kérdező!

Ne a Gyakori legyen neked az etalon, ez egy görbe tükör, arctalan, névtelen, többnyire problémás emberek problémás életével, ami ráadásul 80%-ban kamu.

Én pont ma döntöttem el, hogy lépek innen, mert teljesen torz világlátásom kezd lenni, az itt olvasottak hatására.

Nem egészséges!:)

2017. szept. 1. 13:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem használok kegyes hazugságot soha sem. Szerintem a hazugság egy kegyetlen eszköz és csak bántok, akkor ha használom.

Elvárom mástól is, de általában nagyon kevesen tudnak olyan őszinték lenni velem, mint én velük. Ez engem nagyon zavar.

2017. szept. 1. 13:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy még válaszolni sem nagyon érdemes. Hiába vagy őszinte ,nem tetszik . Vagy kamu,vagy hazudsz stb . Ritka ha nem kötnek beléd.
2017. szept. 1. 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:
32%

Persze, az mindig is baj volt.

Tudod, a emberek jobb szeretik magukat x-y hitben ringatni, és ha te megmondod nekik, mi a helyzet (ami az igazság), akkor TE vagy a szemét, csak mert NEKIK semmi önkritikájuk, vagy csak hárítanak.

Én is mindenkivel őszinte vagyok; nem durva bunkó, de megmondom, ha valami nem okés, vagy valami pl. hülyén áll neki (nem ezekkel a szavakkal, persze).

Ennek az eredménye, hogy egy barátnőm sincs, mert ők jobb szeretnek kamuzni meg a másik háta mögött pofázni, nekem meg erre nincs szükségem.

Szerencsére a párom őszinte, és bármi problémája van, azonnal közli, mert máshogy nem tudunk rajta javítani.

Persze épp emiatt neki is maréknyi barátja van, de velük tűzbe mennének egymásért.

És azért engem választott anno, mert én is ilyen vagyok :)

28n

2017. szept. 1. 13:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha tényleg ilyen vagy, akkor szerencsés veled.:)
2017. szept. 1. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
57%

Szeretek őszinte lenni. De vigyázok hogyan mondom, milyen szavakkal és hangsúllyal.

Párom és az anyja pl tapintatlan es sokszor bunkó. Közben azt mondják hogy ők csak őszinték.

Az őszinteség és a tapintatlanság között óriási a határ.

Tudni kell őszintének lenni, de nem helytelenül dobálózni szavakkal mint egy tudatlan bunkó. Pont ezért utálják azokat akik " őszinte" embernek tartják magukat, miközben azt se tudják milyen az.

2017. szept. 1. 14:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalat:

1, ha az ember őszinte, akkor kihasználják, átformálják olyanná, hogy a későbbiek során már ne legyen az.

2, Ha eleve játszmázással indul egy új közegben, ahol elkezdik mondani a "őszinték legyünk" szöveget, akkor hamar leírják, mert ott épp nem őszinte. Ha meg valójában mégis alapból őszinte, akkor meg visszatérünk az 1. pontra.

Tehát sakk-matt helyzet.

2017. szept. 1. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!