Ha valaki mindig is visszahúzódóbb, halk volt, az milyen mértékben tud megváltoxni saját akaratából?
Ilyen visszahúzódó önbizalomhiányos halk ember voltam aki nem szerette az embereket. Hangsúlyozom voltam.
Nagyon sokat fejlődtem, de nem otthon ülve, hanem kihívásokat kerestem, megedzettem magam társaságban. Pl elementem diákmunkázni ami olyan pozitívan sikerült, hogy az adott cég teljes állású munkát ajánlott ha elvégzem a sulit (ez elég pozitívan hatott az önértékelésemre, úgy mentem oda hogy nekem ez nem fog menni). Kerestem közösségi programokat, nyitottam új emberek felé. Eljártam kedves ismerősökkel koncertekre. Volt egy kapcsolatom. Nyelvvizsgát csináltam, jogosítványt szereztem. Soha nem leszek a leghangosabb és legmagabiztosabb ember, de megtanultam kiállni magamért és megszerettem magam.
Igen, vannak technikák amivel meg lehet tanulni a kommunikációt ,mint bármilyen szakmát. Meg lehet tanulni a testbeszéd tudatos kontrollját is és elhitetni másokkal hogy te az vagy akinek láttatni akarod magad. Rengeteg üzletember és politikus is ezt alkalmazza ,igen nagy sikerrel.
Lehet rengeteg panelmondatot megtanulni, bizonyos szófordulatokat készségszinten begyakorolni, kérdés válasz szituációkat memorizálni , a spontaenitás látszatát keltve. Tökélyre lehet fejleszteni csak akarni kell és időt kell szánni rá. És gyakorolni gyakorolni és megint csak gyakorolni. Ez teszi a mestert.
Én is ilyen vagyok, de én teljesen jól érzem így magam.
Szerintem meg lehet változni. Ne egyből akarj, szép lassan, fokozatosan. Először olyan emberekkel, akik hasonlók hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!