Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha legális lenne a bűnözés,...

Ha legális lenne a bűnözés, ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Milyen törvénybe ütköző bűntényeket, szabálysértéseket követnétek el?

2017. aug. 26. 15:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%
Bemennék mindenféle boltba és kirabolnám őket, hazahoznék egy zsáknyi csokit meg csirkemellfilét. Lopnék egy új telefont is meg gépet, tévét, egy ventillátort is mindenképp :D Meg egy csomó kaját a cicáimnak. Aztán betörnék egy állatmenhelyre és hazahoznám az összes macskát onnan.
2017. aug. 26. 19:03
 12/23 anonim ***** válasza:
Ha legális lenne a bűnözés, akkor nem lenne bűnözés a neve, - ergo, okafogyott a kérdésed.
2017. aug. 26. 19:20
 13/23 anonim ***** válasza:
53%
jah, amúgy arra senki nem gondol, hogy nagyban megy bankot rabolni, leütni az alkalmazottakat, akik meg egy csőretöltött puskával várják, hiszen ők is azonnal fejbelőhetnek, nincs semmi következménye...:D
2017. aug. 26. 19:32
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
ezek nem gondolkodnak, ha ez valoban megtörténne ez a sok nyomi aki ide irogat 10 percig se maradna életben ha kitenné a lábát az utcára:D mondjuk nagyon a házban se:D
2017. aug. 26. 21:27
 15/23 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez igy van mennek leutni alkalmazottat autoszalonban az elem allna azt fejbe lone hiszen neki mindegy. Nincs buntetes.
2017. aug. 26. 21:38
 16/23 anonim ***** válasza:

Lopás, gyilkolás, lövöldözés, robbantás.

VISZONT!

1! Nem legális, tehát nem teszem meg.

2! NEM akarom tönkretenni az életem ezzel. Csak akkor lopnék/gyilkolnék, ha az életem múlna rajta.

Inkább álmomban játszok GTA-val, vagy gépen.

2017. szept. 4. 21:40
 17/23 anonim ***** válasza:
Azon nőkkel, akikkel haragban vagyok vagy én húztam ki náluk a gyufát, azokkal egy minimális szabállyal kialakított viadallal zárnám le a vitát.
2017. szept. 4. 21:56
 18/23 Kapitány_úr válasza:
23%

Az nagyon gyenge jellemre vall, ha valaki csak azért uralkodik önmagán, mert fél a törvénytől...

Törekedni kell arra, hogy a morális érzékenységünk növekedjen, hogy a jó bele legyen írva a legbensőnkbe.

Én erre törekszem. De megmondom őszintén, nem tudom, mit csinálnék.

2017. szept. 4. 21:56
 19/23 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy legális bűnözés. A bűn is csak az ember által alkotott fogalom, bizonyos tettek megítélésére.

Szerintem a kérdező egyfajta anarchiára gondolt, ahol semmit sem tilos.

Én pl egy ilyen helyzetben a saját etikai normáimat nyilván nem lépném át, tehát nem csak a büntetőjog tart vissza engem attól, hogy olyat tegyek mással, amit én nem tűrnék el szívesen mástól. Ezek alapvető emberi dolgok szerintem.

Tehát nem lopom el a kajádat, mert én sem örülnék, ha ellopnád az enyémet.

De pl az ÉRTELMETLEN tiltásokat simán át lehetne hágni.

Pl: tilos autópályán 130 fölött menni, mert büntetik.

Ha nem büntetnék, akkor teljesen biztonságos, üres autópályán simán száguldanék, ami a csövön kifér.

Vagy a kötelező haladási irány, hogy tilos balra fordulni és hiába van arra dolgod, levagyszarva. Namost én befordulnék balra (de csak ha nem veszélyeztetek senkit)

Vagy mondjuk tilos a szeméremsértés és nem szabad meztelenül menni az utcán. Nyáron megtenném.

Vagy bizonyos szóhasználatokat tiltanak (agyrém amúgy a harmadik évezredben) gondolok itt holokauszttagadásra vagy önkényuralmi jelképek imádatára.Namost ha ezt nem büntetik, akkor lehet, hogy ha tetszene, horogkereszttel tapétáznám a szobámat.

Vagy tilos önbíráskodni, ám ha valaki meglopna, akkor esetleg jól pofánbsaznám.

Vagy ingyen, feketén letölteni tartalmakat.

Tilos átmenni a piros fénysorompón. De kérdem én: ki a francnak ártok vele, ha meggyőződtem hogy nem jön vonat.

Eceterá ecetet rá :D

Összegezve: minden olyat elkövetnék, ami értelmetlenül tilos.

2018. jan. 4. 14:09
 20/23 anonim ***** válasza:
'A bűn éjszakája' nevezetű film pont erről szól.
2018. jan. 4. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!