Ha legális lenne a bűnözés, ti mit csinálnátok?
Lopás, gyilkolás, lövöldözés, robbantás.
VISZONT!
1! Nem legális, tehát nem teszem meg.
2! NEM akarom tönkretenni az életem ezzel. Csak akkor lopnék/gyilkolnék, ha az életem múlna rajta.
Inkább álmomban játszok GTA-val, vagy gépen.
Az nagyon gyenge jellemre vall, ha valaki csak azért uralkodik önmagán, mert fél a törvénytől...
Törekedni kell arra, hogy a morális érzékenységünk növekedjen, hogy a jó bele legyen írva a legbensőnkbe.
Én erre törekszem. De megmondom őszintén, nem tudom, mit csinálnék.
Olyan nincs, hogy legális bűnözés. A bűn is csak az ember által alkotott fogalom, bizonyos tettek megítélésére.
Szerintem a kérdező egyfajta anarchiára gondolt, ahol semmit sem tilos.
Én pl egy ilyen helyzetben a saját etikai normáimat nyilván nem lépném át, tehát nem csak a büntetőjog tart vissza engem attól, hogy olyat tegyek mással, amit én nem tűrnék el szívesen mástól. Ezek alapvető emberi dolgok szerintem.
Tehát nem lopom el a kajádat, mert én sem örülnék, ha ellopnád az enyémet.
De pl az ÉRTELMETLEN tiltásokat simán át lehetne hágni.
Pl: tilos autópályán 130 fölött menni, mert büntetik.
Ha nem büntetnék, akkor teljesen biztonságos, üres autópályán simán száguldanék, ami a csövön kifér.
Vagy a kötelező haladási irány, hogy tilos balra fordulni és hiába van arra dolgod, levagyszarva. Namost én befordulnék balra (de csak ha nem veszélyeztetek senkit)
Vagy mondjuk tilos a szeméremsértés és nem szabad meztelenül menni az utcán. Nyáron megtenném.
Vagy bizonyos szóhasználatokat tiltanak (agyrém amúgy a harmadik évezredben) gondolok itt holokauszttagadásra vagy önkényuralmi jelképek imádatára.Namost ha ezt nem büntetik, akkor lehet, hogy ha tetszene, horogkereszttel tapétáznám a szobámat.
Vagy tilos önbíráskodni, ám ha valaki meglopna, akkor esetleg jól pofánbsaznám.
Vagy ingyen, feketén letölteni tartalmakat.
Tilos átmenni a piros fénysorompón. De kérdem én: ki a francnak ártok vele, ha meggyőződtem hogy nem jön vonat.
Eceterá ecetet rá :D
Összegezve: minden olyat elkövetnék, ami értelmetlenül tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!