Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért halmoznak fel sokszor...

Miért halmoznak fel sokszor hatalmas vagyont azok, akiknek nincs családjuk?

Figyelt kérdés
Ismerek olyanokat, akik kimondottan nagy lakást/házat vesznek, és minél több pénzt halmoznak fel a számlájukon, pedig már nem fiatalok, és sose voltak házasok, és nincs gyerekük se. Értelme viszont nincs, mert hát nincsenek gyerekeik, vagyis nincs kinek gyűjtögetni-félretenni. Az ilyeneknek nem lenne jobb, ha egy szoba-konyhás lakásba mennének, és ha vannak testvéreik, unokatestvéreik, és azoknak családja is van, a fölös pénzükkel inkább őket támogatnák, főleg, ha azt hangoztatják, hogy a testvéreiket-rokon gyerekeket-stb. mennyire szeretik? Mert többre mennének a plusz pénzzel, minthogy valamikor majd öröklés útján kapnak valamit, évtizedek múlva.

2017. aug. 25. 23:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

"Miért ne kényeztetné kicsit magát, hiszen nincs senkije, aki megtegye. " Egyezem ezzel az állitással.Ha úgy döntött vagy valami külső okoknál fogva úgy alakult az élete,hogy egyedül van-mert nem minden egyedülálló tervezte igy az életét,akkor az nem megbotránkoztató ha élvez más javakat az életben,ha már megteheti.Pl.jó nyaralás,egzotikus utazások,wellness fürdő,masszázs, drága könyvek,jó étterem,stb.

Ami a rokonokta illeti esteleg annak adni aki megérdemli,látogatja,őszintén érdeklődik iránta-ilyen sajnos kevés van.Ilyen esetben én is inkább jótékonysági szerevzetnek adnám a pénzemet.

2017. aug. 26. 09:48
 12/19 anonim ***** válasza:
40%

Röviden, egy gyerek felnevelése kb 70 millió ft képzeld el azt h ezt a pénzt nem kell másra költenie hanem megmarad neki.

Most már gondolom érthető.

2017. aug. 26. 14:57
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

egy gyerek felnevelese nem hiszem hogy 70 millio

ha ennyi lenne, nem lenne gyerek

egy gyerek felnevelese kb. evente 500e es akkor azt mondom jol el

ez 18 eves koraig 9 millio forint

nem kotelezo tanitatni

9 millio forintbol azert annyira sok mindent nem lehet veni, amortizacio is van

szerintem inkabb hianypotlo a kocsi ezeknel az embereknel

2017. aug. 26. 15:31
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

"nem kotelezo tanitatni "

Szerintem inkább ne vállalj gyereket. Egyébként így is alig van 20% a diplomások v a magasan képzettek száma.

De igazad van, menj olyan orvoshoz akinek nincs még 8 osztálya se. Minek az ?

A 70 M-et kb értségiig számolták.

Most nem kezemén el mondani h minden épelméjű ember mért tartja fontosnak az oktatást. Úgy se értenéd.

Végül is ha kivan plakátolva az ország azzal h

"Dübörög a gazdaság meg vigyázz jön a migráns elveszi az állásod. " Az milyen igaz má nem ?

Na ezért kellenek az ostoba emberek nem tesznek fel kérdéseket, nem gondolkodnak, és simán bekajálnak mindent.

Mikor kérdezné a külföldi h Excuse me sir where is the

Heroes' Square ? (For example.)

Jaj jaj nem beszélek angolul, azt fordítsák le a filmeket is.

TÉNYLEG NE VÁLLALJ GYEREKET ! Ilyen felfogással csak ártanál neki.

2017. aug. 26. 21:28
 15/19 A kérdező kommentje:
Fontos, hogy legyenek jó szakemberek, amihez bizony tanulni kell, és gyakran nem két fillérbe kerül. Viszont nem kell mindenkinek egyetemre menni, mert sokan nem állnak úgy szellemileg, és/vagy nem elég szorgalmasak, hogy egy komolyabb szakot elvégezzenek, aminél van legalább minimális esély, hogy el is tud helyezkedni a szakmájában, vagy ahhoz hasonló területen, és nem diplomás munkanélküli lesz azért, mert túlképzettnek minősítés miatt nem veszik fel sehova. Ugyanez érvényes minden szakmára, nem csak azokra, melyekhez diploma kell. Viszont igenis kellenek jó szakemberek az élet minden területére, mert nélkülük gondok lesznek. Az utolsó válaszolónak nem tudom, hogy mi baja van azzal, hogy igény van a filmek leszinkronizálására, miért nem nézik eredeti nyelven. Ha már egyszer van saját országunk, ahol a mi nyelvünk a hivatalos, akkor már bocs, de jogunk van hozzá, hogy az anyanyelvünkre lefordítva nézhessük a filmeket. Én is tudok angolul, de jobban szeretem szinkronizálva nézni a filmeket, mert úgy kényelmesebb, és nekem idegen a külföldi színészek hangja (pl. a Dr. Csont néhány részét láttam angolul is, de valahogy furcsa nekem a külföldi színészek hangja, mert a magyar színészek hangját szoktam meg). Azt viszont én is túlzásnak tartom, hogy 70 millióba kerül 1 gyerek felnevelése. Aki ezt írta, tudna forrást is küldeni, ahonnan ezt az összeget vette?
2017. aug. 26. 22:56
 16/19 anonim ***** válasza:
42%

"A lap megemlíti a hvg számítását is – náluk 18 éves korig 70 millió forint jött ki egy gyermekre"

[link]

2017. aug. 26. 23:16
 17/19 anonim ***** válasza:
44%
Minden ember boldog akar lenni. Boldogságot pedig csak a fejlődés, az előrelépés hoz az ember életében. Sivár élet ez, de ők a vagyon terén fejlődnek, ez hoz boldogságot nekik.
2017. aug. 26. 23:22
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy boldogok, lehet, hogy csak a vagyontárgyak felhalmozásával próbálják ellensúlyozni a magányt.
2017. aug. 27. 16:44
 19/19 anonim ***** válasza:

Én például azért mert nem költöm a pénzem ribizlire hogy miután elveszem tartsam el, szüljön két három gyereket majd elváljon s elperelje a házam s kitegyen mint macskát sz@rni.

Így jól megvagyok, bármi kell magam megvehetem, ha 18 éves lány kell azt is és azt csinálja velem amit szeretek...

Sokkal kevesebbe van mint egy feleséget eltartani.

2018. jan. 31. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!