Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én vagyok ennyire gyagyás...

Csak én vagyok ennyire gyagyás, ha számolgatom, hogy miből mennyit eszem? Ez már pszichózis lenne?

Figyelt kérdés

1. Az ismerőseim nagyságrenddel kevesebbet költenek étkezésre. Például az egyik barátom ma posztolta a facebookon, hogy mennyire örült, hogy este hat után 4 euró helyett 2 euróért tudott megvenni a pályaudvaron egy sonkás szendvicset. Én ilyet a számba nem vennék, mert egyrészt nem eszem glutént, másrészt tele van majonézzel (ha jól láttam).

2. Mindig figyelek arra, hogy egy héten egyek kétszer hüvelyest, egyek olajos magokat, mindennap gyümölcsöt (lehetőleg biót). Nuku glutén, csak gluténmentes zab jöhet szóba, sok hajdinát, quinoát és kölest eszem.

3. Csak laktózmentes cuccokat vásárolok, ugyanis laktózérzékeny vagyok, de ha ezeket elfogyasztom, lelkiismeret-furdalásom van, mert ezek nem bio termékek (bio és laktózmentes nem kapható a környéken).

Képes vagyok megenni 1 zacskó fenyőmagot, amikor 2,50 egy 50 grammos zacskóval. Ha nem eszem meg egy 10 dekás zöld levelekből álló salátamixet naponta, akkor rosszul érzem magam.

3. Vöröshúst csak napi egyszer engedek meg magamnak. Mondjuk a gyúrás miatt sok állati fehérjét viszek be. Csirkemellet vagy halat leginkább.

4. Számolom a kalóriákat, holott nem kéne. Ugyanígy nagyjából számon tartom a helyes zsír-fehérje-szénhidrány arányokat.

5. Minden reggel a vécén ülve írok egy listát, hogy aznap mit szabad ennem.

És így egy héten kb. 120 euróm megy el csak kajára. Ami nagyon sok.

2017. aug. 15. 23:58
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Gluténérzékeny vagy? Egyébként igen, ha mindenből csak a minőségit veszed, az nyilván drágább. A tiszta színhúsok sem olcsók, az élelmiszerekből arányaiban úgy tudom az a legdrágább. Egyébként ha te így jól érzed magad, ha neked ez így kényelmes, akkor igazából nincs baj vele. Akkor gáz, ha másoknak is csak erről tudsz beszélni, az zavaró lehet.
2017. aug. 16. 00:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Egy hét alatt 36 ezer ft csak kajára, az rohadtsok. Mégha glutén-laktóz-mindenmentes is.

Amúgy bio-t nem ajánlom!! Gyakran olyan szerekkel permeteznek a bio szabályok miatt, ami lehet, hogy természetes, de valójában károsabb, mint amiket nagyüzemiben használnak.

Nézz utána!

Főzz magadra, vásárolj akciós termékeket-nagy tételben, egységárakat nézd (ez a legfontosabb!), gyűjtsd a blokkokat és hetente-havonta nézd meg milyen felesleges dolgokat hagyhatsz a boltban legközelebb, stb... googlen tuti segít, ha rákeresel spórolási tanácsokra v valami...

Én egy hónap allatt zabálok ennyi pénzért (igaz én itthon - e-számos-gluténes-laktózos-mindenes kajákat. Nem tudom te hol vagy, de élelmiszer az nem lehet ennyire drága... már alapból az áfa mindenhol alacsonyabb, ha szlovákiáról, ha németországról van szó pl) :/

2017. aug. 16. 00:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Semmi különöset nem látok a fentiekben, sokan élnek így. Nekem is elég sok szabályom van, sok dolgot nem eszem, max. igen kivételesen (pl. a glutént én is kerülöm, tojást csak házit, ismerőstől...etc.), egyesek belekötnének, ha ismernének... De ez az én életem, amíg nem pörgök rá túlságosan, miért ne?

Sokat költesz? Ha telik rá s neked fontos, miért ne költenél? A táplálkozás sok szempontból (élvezet, egészség, energiaszint, közérzet) roppant fontos, érthető, ha figyelsz és költesz rá.

Lehet bolond módon rápörögni a táplálkozásra, akár a makrókat, akár az egészséget nézzük, de te teljesen épeszűen csinálod a leírtak alapján. Nem itt kezdődnek a gondok.

2017. aug. 16. 00:59
 4/6 anonim ***** válasza:

„10 dekás zöld levelekből álló salátamixet naponta, akkor rosszul érzem magam”

Tehát pl az ilyen mixet megcsinálod magad, saját öntetet kikeverve, akciós salátával-paradicsommal-sajttal stb

2017. aug. 16. 01:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha valamire érzékeny vagy és nem eszed emg az még oké, de az, hogy ennyire válogatsz meg, hát az már kicsit beteges szerintem.
2017. aug. 16. 01:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez a bio cucc meg olyan " jó érzésnek megteszi ".
2017. aug. 16. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!