Ki mit gondol? A férfiak vagy a nők spórolósabbak?
Figyelt kérdés
Az én környezetemben a férfiak tékozlóbbak.2017. aug. 11. 16:47
1/12 anonim válasza:
No offense de a nőkre jellemző az emocionális vásárlás, míg a férfiakra inkább a racionális vásárlás.
2/12 A harmadik szem válasza:
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a férfiak ár/érték arányban kedvezőbben vásárolnak.
3/12 anonim válasza:
Én egy éve dolgozok, csak a legfontosabbakra költöttem eddig, meg pár aproság ami kellett. Vettem kocsit, egy laptopot, egy boxzsákot, kocsin amit kplteni kellett, meg alig nlhény ruhát. Ezek voltak a nagyobb kiadásaim. Csak sajna othon mindig szüleim elklrnek rengeteg pénzt amit nem látok vuszokt, és eléggé megnehezítik a terveim. A szmleim együttesen kb 200000-el tartoznak nekem, amit kétlek, hogy viszontlátok. Mert mindig ln vagyok, akinek van összespórolt pénze, és ha kell, akkor inkább kérik el tölem minthogy kölcsönt vegyenek fel. Csak nem fogják fel milyen rossz nekem. Jelenleg 450000 spórolt pénzem van, de a hobbimra meg ruhákra tervezek jelenleg egy nagyobb összeget költeni. De általánostást nem tudok mondani, csak magamról beszélek. Én extrém spórolós vagyok. (21F)
4/12 anonim válasza:
Az első jól leírta!
Amúgy teljesen mindegy, hogy ki, mit tapasztal a környezetében, ugyanis a kereskedelem 80-90%-ban a női vásárlókra épül, mivel nekik szinte minden sz.rt el lehet adni, amit egy kicsit is reklámoznak, vagy csillog.
5/12 anonim válasza:
"Coco" Chanel, az egyik leghíresebb divattervező NŐ(!) pontosan leírta a lényeget:
A nőknek a "G" pontja a shoppinG.
6/12 anonim válasza:
Lány vagyok, de én is úgy vettem észre, hogy a nők hajlamosabbak minden hülyeséget megvenni, a férfiak ezzel szemben céltudatosan vásárolnak :D
7/12 anonim válasza:
Talán inkább a férfiak, bár nyilván lehet ellenpéldákat is találni. De azért, ahogy más is írta, a reklámok nagy része, a nőkdt "célozza" és nem ok nélkül.
8/12 anonim válasza:
Nőként saját magamat tekintve mindenképpen úgy gondolom, hogy a férfiak megfontoltabban költekeznek.
9/12 anonim válasza:
Én csak anyukámtól lakást, autót és milliókat örököltem, úgyhogy szerintem a pasik költenek, mint az őrült.
10/12 anonim válasza:
Az átlag férfiak a családfenntartó ösztönökből adódóan sokkal racionálisabban gazdálkodnak. Elég csak arra gondolni, hogy a férfi már az őskorban sem tehette meg, hogy felzabálja az elejtett vadat a törzs tagjai elől, akiknek ugyanúgy táplálkozniuk kellett. Ugyanakkor ez csak egy bizonyos szintig igaz. Egy gazdag férfi sokkal, de sokkal többet költ akár csak presztízs szempontokat figyelembe véve, mint egy nő (+50-70 milliós sportautó, 3. luxuslakás mindez csak azért, hogy lepipáljunk xy emberkét). Az kétségtelen, hogy a nők kevésbé fogyasztanak racionálisan, de ahogy haladunk az egzisztenciális létrán felfelé, egyre inkább megfigyelhető a férfiak megalomán és hataloméhes viselkedése, ami egészen beteges, ésszerűtlen dolgokat tud eredményezni (828 méteres Burj Khalifa, beteges költekezések futballcsapatokra/presztízsdolgokra, értelmetlen hülyeségekre, ezek mind-mind a férfiak nevéhez fűződnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!