Aki hasonló cipőben járt, az hogyan tudta orvosolni ezt a problémát?
27 éves vagyok. Van egy érettségim és pár semmitérő OKJ-s (WC) papírom. Amit idáig tapasztaltam az életben, az többnyire rossz volt. Nem tudtam megtapasztalni hogy milyen az élet "napos oldala". Egyszerű példa: nem tudom milyen egy közös családi hétvége, vagy egy egyszerű szalonnasütés a barátokkal a szabadban. Mivel soha nem voltak rendes barátaim és szerető családom. Az életem arról szól hogy fölkelek reggel, melózok, hazajövök és általában semmi kedvem nincsen semmihez.
Gondolataim meg elképzeléseim amúgy lennének, de annyira nem tartom magamat semmire (a sok kudarc miatt, mert minden balul sült el amit idáig elterveztem és állandóan balszerencsés voltam mindenben) hogy már bele sem merek fogni semmibe, mert már úgy vagyok vele hogy minek vágjak bele bármibe ha eddig úgysem sikerült semmi. Pl.: anno 18 éves koromban 3-szor buktam meg a KRESZ vizsgán és azóta sem tudtam letenni a jogsit, pedig sokszor nekifutottam de mindig elcsúsztam valamin. Ezek után meg úgy voltam vele hogy egy olyan egyszerű dolgot mint a jogsi, amit amúgy többszázezer „gyenge értelmű ember” le tud tenni, viszont én képtelen vagyok megcsinálni majdnem 10 év után, akkor én még annyit sem érek mint a sok „gyenge értelmű ember”.
Nem tudok másra gondolni, csak hogy vigyen el az ördög. Munka után nem csinálok mást csak iszok, mint egy állat. Egyszerűen nincs kedvem semmihez, mert nem motivál semmi. Úgy érzem magam, mint egy elfásult, neurotikus vénember, aki igyekszik távol tartani mindenkit és inkább jobban szeret visszavonulni a patkánylukba amiben él, ahelyett hogy kimenne és élné az életet, ahogy egy normális ember tenné.
Gondoltam hogy megkérdezem azokat, akik mondjuk hasonló cipőben jártak, hogy ők hogyan tudtak előrébb jutni? Önbecsülést és ambíciót szerezni? Mert nekem erre volna szükségem. Mert szeretném megtapasztalni a jó dolgokat is az életben. (Pl.: van saját ház, saját család, életcél stb.)
Célok kijelölése
Célok nélkül egyik ember sem ér semmit.
Mi a problémád?
A szesz!
MIÉRT?
Mert érzed, hogy kezdesz tőle állat lenni...
Mert egyre drágább...
Mert egyre több kell belőle...
Mert nem jó egyedül piálni...
Mert nem jó egyedül élni, - de ha nem teszed le a poharat, akkor nincs az a NORMÁLIS nő, aki szövetségre lép veled!
CÉL - a Te fejeddel: LE KELL TENNEM A POHARAT!
Leteszem, de hogyan?...
Következetesség
Az ilyen tipusú célkitűzéseket csak következetes megközelítéssel lehet elérni.
Alkoholista voltam, mégpedig eléggé masszívan!
A hónap első hetének végére már egy buznyákom nem volt, mert hazaadtam a kialkudott hányadot, a többiből pedig cigarettát és szeszt vettem. Tompultam, amíg tudtam, aztán jött a vegetálás, ami abból állt, hogy lépten nyomon kiszolgáltatva lestem a környezetemben az alkalmakat, hogy mikor, miből, hogyan tudok szeszt, cigarettát csinálni.
Ha nem sikerült, akkor meg csendben vegetáltam a következő fizetésig.
EBBŐL LETT ELEGEM, MOTIVÁLÓ ERŐVÉ lépett elő az életemben többször megfogalmazódott cél, - mert elegem lett abból, hogy nem is tesz jót nekem ez az egész, senki nem vesz semmilyen szinten komolyan, állandóan csóró vagyok és a barátnők sem tolongtak értem, - mint szeszkazánért!
TÖBBSZÖR NEKI FUTOTTAM, mert az első öt-hat alkalommal nem sikerült abbahagynom az ivást, - mindig kitaláltam valami módszert, amely mentén megpróbáltam a célomat elérni, ugyanakkor mindig megtaláltam a "tudományos magyarázatot" is arra, hogy adott esetben miért is nyúlok újból a szeszes pohárért, sörösüvegért.
SAJÁT ERŐMBŐL JÖTTEM RÁ, hogy nálam csak a drasztikus megoldás lehet a kulcs, mignem 1995 augusztus 2-án megittam az utolsó kupica röviditalomat és végleg letettem a poharat (kb. 13 év után).
- A cigaretta is így járt, csak azt 1991 november 1-én fejeztem be (kb. kilenc év után)...
A drasztikus az volt mindkét esetben, hogy egyik napról a másikra "álltam nullára"!
NEHÉZ VOLT!
KEMÉNY VOLT!
CIKIZTEK!
HERGELTEK!
PROVOKÁLTAK!
KÉTELKEDTEK bennem a környezetemben élők, de a következetességem láttán elmaradtak három-négy hónap távlatában a negatív megnyilvánulások, próbálkozások - és a környezetem csodálatát vívtam ki, amely további erőt adott a kitartáshoz!
A változásokért annyi árat fizettem, hogy sokat szenvedtem a hatóanyagok hiánya miatt és elvesztettem az addig legjobb barátomat.
Így is azt mondom utólag, hogy megérte!
Arra pedig külön büszke vagyok, hogy ÖNERŐMBŐL, a SAJÁT AKARATERŐmmel értem el mindezt, - nem rendelgettem, vásárolgattam össze, ill. használtam semmilyen pancsolmányt, orvos ezügyben nem látott!
Nagyon élesen emlékszem, hogy zavartan kotorásztam a zsebemben az első hónap végén, mert 25-én még több ezer forintom volt, - nem úgy, mint az azt megelőző hónapban, mondjuk 10-én!
Jóleső érzés volt!
HA KOMOLYAN VESZEL EGY ÁLTALAD KITŰZÖTT ÉS ELÉRHETŐ CÉLT, AKKOR AZ MEG IS VALÓSÍTHATÓ NÉMI KÖVETKEZETESSÉGGEL!
- Jó jel, hogy felismerted a problémát, mert ez már egy jele annak, hogy a hajlandóság meg van benned a cél elérésére!
Senkit nem fog érdekelni utólag, hogy kértél - és kaptál-e - segítséget hozzá, a végeredmény a lényeges!
Férfi vagy! Tudnod kell, és ha kell, tudsz is uralkodni Magadon! Ha rászánod Magad, kemény próbatétel lesz, de ez kezdetnek, nagyon nagy lökést adhat abban, hogy higyj Magadban!
Próbáld meg, - és ha nem sikerül elsőre, próbáld meg mégegyszer, és mégegyszer, - addig, amíg nem sikerül!
ŐSZINTÉN KÍVÁNOK NEKED SOK SIKERT HOZZÁ!
# 11
Wow! Ez volt aztán a szívenb***ó monológ!
Őszintén hálás vagyok kedves válaszoló, amiért megosztottad velem ezt, mert én képes vagyok teljes mértékben azonosulni az általad elmondottakkal.
Komolyan elkezdek gondolkodni az általad írottakon, és amúgy őszintén köszönöm a jókívánságokat. (Kb. fél kezemen meg tudom számolni hogy az elmúlt 27 évben hányszor kívánt nekem valaki szívből jó dolgot, vagy volt hozzám őszinte.)
Én azt mondom, HA TÉNYLEG AZ ŐSZINTESÉG VEZÉRELT a válaszod megírása közben, úgy én is kívánok neked minden jót viszonzásul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!