Más országokban is ilyen sok az utcai leszóligató mint itt nálunk?
Hát jártam Taiföldön, ott van sok kéregető, főleg szegényebb vidékeken gyerekek...
Jártam vietnámban, ott is akadt szép számmal
Sidney ben is bele belebotlottam, New Yorkban főleg a metróban, ráadásul ott kikerülhetetlenek...
Los Angelesben bizonyos környékeken
Japánban soha senki nem szólított le, dubaiban sem jellemző...
Angliában futottam bele erőszakos koldusba pont Cambridge-ben! Ott sok koldus volt. Szerintem külföldön, pl. az UK-ban van.
Szegeden erőszakos kéregetők vannak, ezen kívül szektás hittérítők, krisnások (akik nem erőszakosak), koldus már alig.
Lányokat utcán ritkán szólítok le ismerkedés céljából, van, hogy megpróbálom, de alapvetően utcán nem ismerkedünk (nem szoktak így beszélgetésbe belemenni). Megvárom, míg belépnek a fagyizóba, vagy a könyvesboltba, bankba, buszállomásra, tömegközlekedési eszközre, stb... És ott már mehet.
Bár a múltkor két csaj péntek este leszólított az utcán, hogy van-e tüzem. Nem dohányzok. Nekik sem kéne 18-20 évesen... Valahogy 23:30 körül a bagózni kívánó pubból kiszédült 19 éves csajokkal egyébként sincs kedvem dumálni. Olyan későn rendes csaj, már alig van az utcán férfi nélkül.
Sztem attól függ, milyen leszólítgatókra gondolsz.
Teszem azt, pl. mediterrán országokban jóval közvetlenebbek az emberek, simán beszélgetni inkább leszólítanak vadidegent, mint itthon. Viszont eddig akárhol voltam külföldön, ilyen kifejezetten bunkón füttyögő beszóló "sunáználak" típusú pasasokkal nem találkoztam, itthon meg tele van velük az utca (láttam amerikai "social experiment" videót, ott a készítők azon is el voltak hűlve, hogy jaj, szóltak a nőnek, hogy "de szép vagy"... nem az ilyenre gondoltam, hanem a durvábbakra). Azt hozzátenném, hogy nyilván nem minden országban jártam eddig, van, ahol csak egy napot voltam, és Balkánon pl. még nem nagyon jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!