Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kelnek ki magukból...

Miért kelnek ki magukból egyesek annak hallatára, hogy valaki jobban szereti az állatokat az embereknél?

Figyelt kérdés

Itt gyiken meg facebookon is valami elképesztő indulatokat szül ez a téma.

Szerintem mindenkinek a saját dolga felállítani magában bizonyos prioritásokat, és amíg ezzel senkinek sem árt, addig az ő dolga.

Én a fél életem azzal töltöttem, hogy mindig mindenkinek segíteni akartam és próbáltam, az esetek nagy részében ezt kihasználták, könnyen barátkoztam, és sokat csalódtam.

Nem mondom, hogy utálom az embereket, vannak barátaim, csak kisebb számban, illetve an block jobban szeretem az állatokat, nekik segítek szívesebben, többre tartom őket.

Erre általában azt kapom, hogy "hibbant, emberellenes, természetellenes" vagyok, s ezt nem igazán értem.

Kicsit túlteng az emberekben az istenkomplexus, hogy minden és mindenki felett állónak tartják magukat, és ha valaki ezt nem pártolja, az nem normális.

Lehet,

2017. júl. 28. 12:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, kicsit elragadtadtad magad, és elnéztél valamit.

Senki sem mondta,hogy minden egyes ember szemét, azt sem, hogy állatkínzó, ez a szó eddig fel sem merült.

Az, hogy valaki nem tart állatot, ezer és egy élethelyzetből fakadhat, bizonyos helyetekben én sem tartanék, nem kötelező.

Aki tart viszont, az bánjon vele jól, ennyi szerintem.

Én annyit mondtam, hogy sok emberben csalódtam már, illetve alapvetően eléggé betegnek tartom ezt a világot, de ehhez elég híreket olvasni, mi folyik a világban.

Vannak remek, csodálatos emberek, és vannak igazi szörnyetegek is, sajnos azt tapasztaltam, utóbbi gyakoribb.Emiatt akik az előbbiek, őket nagyon meg tudom becsülni

Mellesleg az én kezem alatt olyan szinten bántalmazott állatok is megfordultak, akik minden embertől rettegtek, és rengeteg munka volt, hogy szeressenek

2017. júl. 28. 13:03
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

Nem ragadtattam el magam, igazából úgy általában a "ti" által mondottakra reagáltam, összességében. Olvasd már el pl. a #8-as választ, az is mi? Hemzseg az általánosítástól és a fanatikus (és alaptalan) embergyűlölettől, csak azért, mert más nem olyan, mint ő.

De pl. te is olyanokat írsz, hogy csalódtál sok emberben, mert ahhoz képest, hogy te segíteni akarsz másokon, mástól ezt nem kapod meg. Na és? Egyébként ezt akárki mondhatja magáról. És honnan tudod, hogy te kit bántottál meg, és ki csalódott már benned? Mert biztos volt ilyen. Pont ezeket nem szeretem, hogy ti beállítjátok magatokat szent és jó embereknek, akikben semmi rossz nincs, és ti szeretitek az állatokat, a többi ember meg gonosz és önző. Ebből következik számotokra, hogy az állatokat jobban szeretitek az embernél. Az egész logikátlan, mert már az alapja hibás, hogy ti jók vagytok, az emberek meg rosszak, ebben a világképben éltek.

Nem az a bajom, hogy jobban szereted az embereknél az állatokat, hanem azzal, ahogy azt megindoklod, és ahogy a veled egyetértők megindokolják. Azt kérdezed, mi szítja az indulatokat?

Az, hogy gonosznak látjátok az embereket, ez kitűnik abból, amit írtok, akár, amit te is írsz. De tudjátok, miért gonosz sok ember? Pl. a fanatikum miatt. Amikor az ember szélsőséges dolgokra ragadtatja magát, és fanatikusan hinni kezd valamiben. Ebből fakad az, hogy a többieket, akik nem fanatikusak, lenézi, sőt, ellenségnek tartja. Ilyenek pl. az iszlám fanatikusok is (nem minden muzulmán ember ilyen, csak a kisebbség, pl. az Iszlám Állam katonái is). Aki nem olyan, mint ők, azt gonosznak tekintik, és irtják. Az ilyen dolgokból, intoleranciából fakad a gyűlölet és az erőszak.

Csak az a baj, hogy amikor olvasom az ilyen ember-állat kérdéseknél a válaszokat, sok állatimádó is pont ugyanilyen fanatikus, és az állatszeretete embergyűlölet is egyben. Ez pont ugyanolyan beteg dolog, mint pl. az Iszlám Állam, az ilyen ember szerintem tényleg beteg.

Egy normális ember szereti az állatot, amit tart, de ez csak ennyi, nem képzel bele semmi más embert érintő fanatikus hülyeséget.

Én nem ragadtatom el magam, csak a kérdésedre válaszolok. Azért kelt indulatokat az ilyen kérdés, mert a mérsékelt, normális embereket elborzasztja azt a fanatikus kijelentés, hogy "minden ember gonosz, az állat pedig jó".

2017. júl. 28. 13:14
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

És itt jön az, hogy leírtátok, hogy milyen önzőek és gonoszak az emberek, holott pont hogy a ti fanatizmusotok ez a gonoszság és embergyűlölet, ami miatt utáljátok az embereket...

Azt vetitek az emberek szemére, hogy gonoszak, mert bántanak másokat, miközben az érvelésetek vége, hogy ti utáljátok az embert, mert egy állatot jobban lehet szeretni... Nem érzed az önellentmondást?

2017. júl. 28. 13:19
 14/21 A kérdező kommentje:

De, most is elragadtatod magad.

Szavakat akarsz a számba adni, amiket én nem ejtettem ki (pontosabban nem írtam le, de érted.)

Ismétlem tehát

SENKI NEM MONDTA, HOGY MINDEN EMBER GONOSZ.

kapisch?

Azt valóban mondtam, hogy több a gonosz, mint a jó. De pont emiatt becsülöm nagyra a jókat.

Hogy csalódtak-e bennem, nem tudom, biztos.

Viszont én sosem szartam senki fejére, csak hogy nekem jobb legyen, nem használtam ki senkit sem, szóval ha csalódtak is bennem, sajnálom, de valószínű egész más okból, amik miatt én csalódtam másokban, mert bármennyire meglepő, lehet tudatosan élni.

Nem mondom, hogy én tökéletes ember vagyok, de törekszem rá, hogy jó legyek. Ennél többet jelenleg nem tehetek.

Akikben én csalódtam, ők sem mondtam, hogy direkt akartak csalódást okozni. Nem feltétlen. Egyszerűen csak magukkal törődtek, elvették ami nekik kellett, és ennyi érdekelte őket. Rájuk sem mondom, hogy feltétlen gonoszak, csak önzőek, nemtörődömök másokkal.

A lényege annak, amit az emberiségről gondolok, csupán annyi, hogy nem tartom normálisnak, ami manapság megy.

Gyilkosok, megkínzott emberi lények és állatok, nemi erőszak, háborúk, erőszakos halálok, a bolygó teljes kizsigerelése, minden faj kiirtásra, megalománia, hatalomvágy aminek érdekében bárki és bármi feláldozható, önzés, bántalmazott és megerőszakolt gyermekek (sokszor szülő vagy rokon által), háború érdekében egy darab földért vagy vallásért feláldozott ártatlan életek, köztük néhány annyira fiatal, hogy soha nem is élt igazán..etc

Nekem ez pont elég.

Ez nem az egyénről szól, hogy Gipsz Jakab jó ember-e, hanem az összképről

2017. júl. 28. 13:29
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem érzek önellentmondást, ugyanis én nem bántok embereket sem.

Van családom, szűk baráti köröm, akiket szeretek, a többit meg elkerülöm.

2017. júl. 28. 13:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Csak azt mondjak h szeretik az állatokat.es tenyleg hálásabbak néha mint néhány ember.szerintem ez nem embergyulolet.nehany ember annyira gusztustalanul viselkedik embertasraval h igen lehet jobban szeretni ilyenkor az állatokat.en nem általánosítok mert nem ítélek el senkit.viszont ha valaki úgy beszél velem vagy viselkedik amit én nem érdemlek akkor rendesen helyre rakom azt.
2017. júl. 28. 16:00
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

De az összképen te is alakítasz, mellesleg (bár kevesebb), de vannak jó dolgok is a világban, az emberekben. Csak azok nemigen tudják globálissá kinőni magukat, vagy ha igen, hiba csúszhat bele. A jó dolgok szerintem "kicsik", de legalábbis messze nem kerítenek nekik akkora feneket, mint a rosszaknak - az emberi törődés és szeretet is

Kérdésedre válaszolva, azért, amit a fanatikusok le tudnak művelni. (Megelőzendô, nem mondom, hogy te az vagy.) Ennyi erővel megkérdezhetnéd azt is, hogy "miért zavarja az embereket ha azt mondom x vallású vagyok?" Hát a (z akár bennük levô ellentétes) fanatikusok vagy rossz tapasztalat miatt. Ilyenkor az ember elkezd általánosítani és hirtelen a 'Mások' nagy többsége rossz lesz a szemükben. Ettől még ez lehet igaz. De a te véleményed (változása) nem befolyásolja a valóságot.

És arra, hogy megbántottál-e másokat: "Nem tudom, biztosan." Ez fix. Akár pont az általad sérelmezett módokon, csak nem tűnt fel, mert el voltál foglalva a másik emberrel (akinek talán kevesebb szüksége volt a törődésre), vagy a magad válságával. Ami tök normális!

De... komolyan. Attól még hogy neked nem tűnt fel, hogy bántottál/bántasz másokat, simán megtehetted. Mindenesetre nem mondom hogy rossz ember vagy vagy rosszul csináltad, tisztelem a segítőkész embereket. Ahogy az sem hiba, hogyha sok benned a gondoskodási ösztön - bennem is, és megkaptam már, hogy túlságosan belemászok mások életébe. Szerinted?

Egyébkét nincs állatom, mert egyelőre nem lehet, de ha külön költözök szeretnék egy macskát. Törődnék vele és a maga szintjén ő is kötődne hozzám (persze nem úgy mint egy ember), és ez jó lenne. Tudnám kezelni a felelősséget is.

Mindenesetre az, hogy egyelőre jobban szeretem az embereket az állatoknál inkább beállítottság kérdése, ha úgy tetszik, "a fajtársaimmal szemben érzékenyebb vagyok." De nem baj az, ha valakinél nem így van. Csak ne várják el tőlem, hogy én is többre tartsam a kutyákat az embereknél.

A végére csak annyit, hogy most ki húzta fel magát, te vagy 72%?

2017. júl. 28. 18:29
 18/21 anonim ***** válasza:

Vannak amúgy introvertált emberek, akik alapból kevesebb ember társaságát igénylik. Ők ettől nem embergyűlölők. De attól falra tudok mászni, amikor úgy tesznek, hogy az extrovertáltakkal vagy emberközpontúabbakkal van a baj, pedig nincs gond senkivel sem.

(Üdv, egy introvertált)

17/L

2017. júl. 28. 18:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Magam részéről én nem húztam fel magam, csak elmondtam a véleményemet arról, amit a kérdező kérdezett. Az, hogy bőven fejtettem ki, még nem jelenti azt, hogy felhúztam magam... :)

Végülis azért tetted fel kérdező a kérdést gondolom, hogy válaszoljon rá olyan is, aki nem ért egyet veled. Én nem értek egyet veled, és ki is fejtettem a véleményemet, de ebben semmi rossz nincs, és nem támadólag írtam, amit írtam.

Azzal a résszel, hogy te nem bántottál meg senkit, tudnék vitatkozni, mert ezt nem te ítéled meg. Pont ezek a dolgok azok, amik rosszá teszik a világot, hogy mindig van valaki, aki fenntartja magának a jogot, hogy önmagáról jókat feltételezzen, a másik emberről meg rosszat. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ne hidd azt, hogy a világ úgy működik, hogy vannak rossz emberek és jók, és ne hidd, hogy ha csak a hozzád hasonlók élnének a földön, akkor béke és szeretet lenne. Ilyen nincsen. Az ember az ember, és hozzátartozik az életéhez a háború meg az önzés, a rossz dolgok, ugyanúgy, ahogy a jók. Az jó dolog, hogy szereted a családodat stb., fogadd el, hogy más is szereti a családját, és nem akar erőszakot, én sem.

De ez nem azt jelenti, hogy egy kutyát többre tartanék, mint egy embert. Aki egy kutyát többre tart, mint egy embert, ne mondja nekem, hogy szereti az embereket és a jóra törekszik, márpedig te többre tartod az állatokat az embereknél, a saját álláspontod szerint, amit kifejtettél...

2017. júl. 28. 19:01
 20/21 A kérdező kommentje:

Én nem húztam fel magam, az nem így néz ki :)

De 72%os, megint beleadod a szavakat a számba.

Ott írtam, hogy biztos bántottam meg másokat, maximum nem direkt.

Most meg te azt írod, hogy én azt állítottam, hogy én soha életemben nem tettem ilyet. Nem. Ilyen ember nem létezik, és nem is lenne értelme azt mondani, hogy igen.

Értékelem én az ellentétes véleményt is, akár a tiédet, ha kicsit kevesebb olyannal fűszereznéd meg, ahol a számba akarod adni a dolgokat, illetve nem értem, miért ne törekedhetnék jóra, ha az állatokat többre tartom.

Nem azt mondtam, hogy az összes embert semmire tartom, csak hogy az állatokat egy vadidegennél többre.

De ennek létezik a fordítottja, azaz aki az embert tartja többre, attól még ő is tehet jót állatokkal.

Egy szimpla relációs jel még nem jelenti azt, hogy pl ha balesetet szenvedett embert látnék, nem segítenék, ahogy azt sem, hogy ha te balesetet szenvedett állatot, akkor te sem. Az utolsó mondatodnak nincs értelme szerintem.

2017. júl. 28. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!