Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem túl rendszerető férjjel...

Nem túl rendszerető férjjel mit tegyek hogy változzon?

Figyelt kérdés

Például, szennyest berakja a tartóba, eltakarít maga után pl. piszkos edény, morzsa, borotválkozás után ami szétszóródik, ha valami leesik, felvegye ne csak arréb rakja, rendet tartson a holmijai között, feltakaritson, szemetet berakja a kukába. Én sem vagyok rendmániás, de ez már sok.

Totál kivagyok tőle, hogy ennyire trehány. Teljesen kiverte a biztosítékot most, hogy a borotválkozás+orrször vagdosás után szanaszét hagyja amit levagdosott... nem undorodok, csak én sem hagyom szét a saját tartozékaimat...kértem takaritsa el, ez volt vasárnap este, ma csütörtök este és még mindig ott van...jól össze is vesztem vele. De szintén kiakaszt, amikor a szemetet nem dobja bele az amugy karnyujtásnyira (!!!) levő kukába, vagy a kést szanaszét hagyja az asztalon, meg a konyhapulton (úgy, hogy van egy másfél éves gyerekünk, aki már simán felnyújtozkodik matatni... és már rengetegszer szoltam ez miatt, elővételezve az esetleges legrosszabb következményeket).

Hiába szólok, kértem szépen is, meg kevésbé szépen is, semmi foganatja, sőt még ő van felháborodva. Oké,az ö lakása is, de attól még nem kell szemétdombon lakni, plusz alap kultúra, és tisztelet magunk és a másik iránt...

Szivesen áthívnék például kisgyerekes ismerösöket esős időben, vendégségbe (főleg olyat, ahol már mi is voltunk...viszonoznám), de konkrétan nem merem, mert olyan állapot van itthon sokszor, hogy leégne a fejem. Ha mégis jön valaki, eltte kb 3 nap takaritás hogy valahogy kinézzen (üatriva korszakot élö tipegő mellett nem éppen egyszerű).

Az egy dolog, hogy nem segit sokat, de legalább ne hátráltasson még jobban.

Nem panaszáradat és nem sajnáltatás a célom, csak nem igazán tudom, mit tehetnék ebben a helyzetben.

Hogyan vegyem rá, hogy legyen kicsit rendszeretöbb? Ötlet?

Normális válaszokat szeretnék, a kötözködőket jelentem. Előre is köszönöm.

2017. júl. 28. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:
41%
Nem fog tetszeni a válasz, ami egy kérdés: Miért szültél egy ilyen embernek gyereket? Ha már számtalanszor szóltál, és nem változtatott, ezután sem fog. Egy valamit tudsz még tenni, elköltözöl, ha van hova. Ha akkor se kap észbe, akkor nincs mit tenni.
2017. júl. 28. 00:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Én megbeszélném vele a dolgot hogy ez fontos és hogy ott van a pici és hogy veszélyes számára a kint hagyott kés stb..ès megpróbálnám vele megtalálni az aranyközéputat.,
2017. júl. 28. 00:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedves első hozzászóló, az én férjem is trehány, nekünk is van egy gyerekünk és elárulom neked, hogy miért. Azért, mert az első négy évben egyszerűen nem volt ilyen, felnőtt módon rendben tartotta a környezetét, sőt, amikor én jártam dolgozni, neki pedig nem volt munkája, megfőzött, kimosott, kitakarított, rendet rakott. Amióta otthon vagyok a gyerekkel, lusta kamasszá lényegült. Pedig pont, hogy a gyerek miatt, aki most kúszik, mászik, kb. nyalja a padlót és mindent az arcába tesz (10 hónapos), pont kicsit jobban kéne ügyelni a tisztaságra. Nem műtő-szinten, de mondjuk heti egy felmosás helyett kettő vagy három, meg nem mindegy, mit hagyunk elöl nála sem, mert minden érdekli ugye, mindenbe belenyúl.

Mindenkinél más hat, nálam az volt, hogy kerek-perec megmondtam, hogy ha neki újabban nincs is igénye a rendre, nekem még van és a gyereket sem disznóólban fogom felnevelni. Úgyhogy szedje össze magát és legalább maga után takarítson el, mert úgy terveztük, hogy két felnőttre egy gyerek jut, nem pedig egy felnőttre két gyerek. Ha pedig továbbra sem érzékeli, hogy ez olyan komolyan leterhel, ami az életminőségem rovására megy, akkor bármennyire szeretem, nem vagyok hajlandó egy háztartásban élni vele.

2017. júl. 28. 09:56
 4/5 A kérdező kommentje:

#3-as hsz tökéletesen ránk illik. Az én párom sem volt ilyen eleinte... Sajnos nem tudom az ultimátummal elérnék e valamit. Az a baj, hogy mind a ketten nagyon makacsak vagyunk...

T-roll nevü felhasználó olvasási-szövegértési gondjaidat orvosold, a trágár üzeneteidet meg tartsd meg magadnak, nem itt kell kiélni a problémáidat...köszike.

2017. júl. 28. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, mindenkinél más a megoldás. Nálunk talán lesz foganatja. Nem szeretek fenyegetőzni, de tényleg komolyan mondtam, amit mondtam. Ezen kívül nincs különösebb bajunk, szeretjük egymást. Talán csak az anyagi helyzetünk, ami még gondot okoz. Azt hiszem, hamar vissza fogok menni dolgozni, ahogy a gyerek és az egyéb lehetőségek engedik.
2017. júl. 29. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!